Dacian Ciolos: nu cred ca e obligatoriu ca primul ministru sa fie membru de partid

Dora Vulcan | 06.12.2016

"Cred ca un Guvern care reiese dintr-o majoritate parlamentara e un Guvern politic. Imi pun si eu problema asta, legat de legitimitatea politica a primului ministru in relatia cu partidele care vor sustine Guvernul si vor da ministri. Atat timp cat va fi un program de guvernare asumat de Guvern, cat vor fi membri ai Guvernului care sunt membri de partid, nu cred ca ar fi o conditie obligatorie sau necesara ca primul ministru sa fie membru de partid", a spus marti premierul Dacian Ciolos cu referire la configuratia viitorului guvern in care ar putea fi prim-ministru.

Pe aceeași temă

 

 

Dacian Ciolos a participat marti la dezbaterea "Proiectul de tara, intre politica si tehnocratie", organizata de Grupul pentru Dialog Social si Revista 22 si moderata de Gabriel Liiceanu.

 

 

El a spus ca si-ar dori ca, in eventualitatea in care va fi numit prim-ministru si al guvernului care se va constitui dupa alegeri ca si-ar dori ca in Executiv sa existe si ministri care nu sunt membri de partid si chiar o parte din actuala sa echipa:

 

 

"Vor fi si ministri care nu sunt membri de partid, eu imi doresc acest lucru. Chiar si din echipa actuala sunt cativa ministri care nu sunt membri de partid, cu care mi-as dori sa continui si sper sa pot sa o fac. Este dorinta mea clara si ferma."

 

 

La dezbatere au participat ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu, ministru Muncii Dragos Pislaru si presedintele USR Nicusor Dan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22