Dezbatere GDS/ Dacian Ciolos: PSD a promis multe lucruri dar nu s-a tinut de ele

Dora Vulcan | 06.12.2016

Premierul Dacian Cioloş a spus marti - la dezbaterea organizată de Grupul pentru Dialog Social, Proiectul de tara, intre politica si tehnocratie - ca nu stie ce isi propune PSD intr-o viitoare guvernare si cat de fezabile sunt proiectele sale dar, ca o proprie constatare, PSD "a promis multe lucruri şi nu s-a ţinut de ele". Ciolos a spus ca o guvernare a PSD nu ar permite îndeplinirea obiectivelor pe care el şi le-a asumat, motiv pentru care a preferat susţinerea altor formaţiuni politice.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Dacă ne uităm la modul cum s-a guvernat până acum, la ceea ce au promis şi ceea ce au făcut, evident cred că o astfel de guvernare nu ar duce la îndeplinirea obiectivelor pe care şi eu mi le-am asumat şi alţii şi le-au asumat, alţii cu care eu am lucrat, chiar lucruri pe care le-am început. De asta m-am şi angajat într-o anumită direcţie, deci, aici, lucrurile, pentru mine, sunt clare”, a spus Dacian Cioloş.

 

 

 

”Am spus că sunt gata să conlucrez cu PNL şi USR şi cu cei care îşi asumă principiile şi valorile pe care le-am pus şi în acea platformă «România 100». Lideri ai PSD au spus că acelea sunt generalităţi şi că oricine poate să le afirme. Şi eu am spus: nu e suficient să le afirmi, trebuie să le şi aplici. Eu ce am constatat până acum e că cei de la PSD au promis multe lucruri şi nu s-au ţinut de ele. Deci, din punctul ăsta de vedere lucrurile sunt clare", a declarat premierul Dacian Cioloş.

 

 

 

El si-a exprimat temerea ca "în România de frică, de teamă să nu se întâmple ceva mai rău " si ca, personal, nu este de acord cu acest lucru si cu crearea de spaime:

 

 

 

"Trebuie să ne asumăm şi un mod pozitiv, constructiv de a ne putea afirma şi a putea susţine idei reformatoare. Nu doar de teamă. Adică «votaţi-ne pe noi ca să nu ajungă ceilalţi la putere». Nu. Eu cred că trebuie să facem efortul necesar şi să ne asumăm timpul care va fi necesar ca o parte cât mai mare dintre români să înţeleagă că e nevoie să susţină în mod pozitiv anumite reforme de care societatea are nevoie şi nu doar să ne ascundem. Dacă ne construim puterea doar pe teamă, facem într-un fel jocul celor care instigă la ură şi la teamă şi acesta nu este un lucru bun pentru societatea românească", a arătat Cioloş.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22