Schimbare la 180 de grade: Merkel vrea sa puna burqa sub interdictie in Germania

Dora Vulcan | 06.12.2016

Cancelarul german a facut declaratia la conferinta conservatorilor (CDU). Angela Merkel a spus ca "valul complet nu este adecvat aici si ar trebui interzis". In vârstă de 62 de ani, ea a anuntat recent ca intentioneaza sa candideze pentru al patrulea mandat in functia de cancelar.

Pe aceeași temă

 

 

 

Cancelarul german Angela Merkel a facut o intoarcere lae 180 de grade marti, cand a spus ca sustine interzicerea valului islamic integral in tara sa, transmite Daly Mail.  

 

 

"Valul integral nu este acceptabil" in Germania, a declarat liderul de la Berlin, in timpul unei conferinte a partidului sau, Uniunea Crestin Democrata (CDU).

 

 

Intr-o schimbare radicala de pozitie, avand in vedere ca pana acum Merkel s-a aratat toleranta fata de traditiile musulmane, cancelarul le-a spus colegilor sai de partid ca burqa ar trebui interzisa "oriunde este legal posibil".

 

 

Merkel a vorbit despre interzicerea valului islamic, dupa ce a spus ca vrea sa se asigure ca afluxul de refugiati de anul trecut nu se va repeta si in 2017, an in care va candida pentru al patrulea mandat de cancelar al Germaniei.

 

 

Merkel a spus foarte clar ca va sustine interzicerea burqa pe tot teritoriul tarii sale.

 

 

In urma cu cateva luni, ea declara mai nuantat doar ca burqa este o bariera in calea integrarii in societatea germana a femeilor musulmane.

 

 

"Din punctul meu de vedere, o femeie complet acoperita nu are aproape nicio sansa sa se integreze in Germania", spunea Merkel in august.

 

 

Cu ceva vreme in urma, cancelarul german se ferea sa vorbeasca despre interzicerea valului islamic. "Este o chestiune de gasire a unui echilibru politic si legal corect", spunea Merkel, inainte sa-si recunoasca greselile comise in privinta refugiatilor si sa intre in cursa electorala.

 

 

 

Saptamana trecuta, parlamentarii olandezi au votat cu o majoritate covarsitoare interzicerea burqa in unele spatii publice, scoli sau spitale. Este cea mai recenta miscare impotriva valului islamic dintr-o tara europeana, dupa ce Franta si Belgia au luat masuri similare.

 

 

 

Merkel a fost realeasa marti lider al Uniunii Crestin-Democrate (CDU) dupa ce a primit aproximativ 89,5% din voturile delegatilor.

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22