În «mocirla» de la Antena3, Cioloş i-a explicat lui Gâdea că îl deranjează minciuna, nu critica

E.b. | 07.12.2016

După ce a „coborât în mocirlă” la Antena 3, „pentru a-ţi face corect meseria“, premierul Dacian Cioloş i-a explicat lui Mihai Gâdea, la „Sinteza zilei”, că a fost deranjat de minciunile spuse la postul Antena 3 de-a lungul ultimului an. Mai mult, Cioloş a venit cu argumente şi a domolat toată "strategia" moderatorului, chiar dacă a fost atacat în permanenţă.

Pe aceeași temă

 

 

Premierul Dacian Cioloş a spus, marţi, la o dezbatere organizată de GDS, că acceptă să participe la o emisiune la Antena 3 pentru a-i informa şi pe telespectatorii acestui post, care altfel nu ar avea acces la punctul său de vedere, făcând o paralelă cu meseria sa de agronom, în care uneori trebuie să "cobori în mocirlă" pentru a-ţi face treaba corect.

 

"Eu sunt agronom la bază şi am învăţat că sunt anumite plante care cresc în mocirlă şi că nu poţi să îţi faci meseria corect dacă nu ai curajul să şi cobori câteodată în mocirlă. Sigur, îţi iei cizme de cauciuc, ca să nu te murdăreşti complet sau faci un duş după aceea", a spus Cioloş, la dezbaterea organizată de GDS.

 

Dacian Cioloş a afirmat că aprecierile sale despre Antena 3  nu au vizat publicul acestui post de ştiri. "Nu a fost niciun moment referirea la telespectatorii dumneavoastră, faţă de care am repect. Din acest motiv am fost şi sunt aici. Dincolo de asta, trebuie să recunoaştem că au fost mai multe situaţii în care s-au spus neadevăruri legate de mine, ca prim-ministru, şi de Guvernul meu. S-au spus minciuni pe care nu am avut prilejul să le corectam. La asta m-am referit", a susţinut premierul, la Antena 3.

 

Cioloş a arătat că serie de informaţii difuzate de Antena 3  au fost minciuni, dând exemple: "Uitaţi, «cutremur de la Cioloş, noi tăieri de salarii.» Când am tăiat salarii? (...) «Cioloş vinde Portul Constanţa». Când am vândut vreo bucată din port? «Cioloş taie din banii veteranilor». Nu numai că nu am tăiat, dar am corectat. «Site-ul platformei lui Cioloş, găzduit de Soros»" afirma Cioloş.

 

******

 

Marţi seară, Gâdea, faţă în faţă cu Cioloş, la „Sinteza zilei”: Aţi fost comisar european în elita europeană. Aţi mai auzit un prim-ministru care să vorbească despre cetăţeni că se află într-o mocirlă? 


 

Cioloş: Referirea mea nu a fost la telespectatorii dvs. Îi respect şi de asta sunt aici. Dincolo de asta, trebuie să recunoaştem că au fost mai multe situaţii în care s-au spus neadevăruri, minciuni, care au fost repetate. 

 

Gâdea: Vă deranjează critica? 

 

Cioloş: Nu critica. Minciuna. Să vă dau câteva exemple. „Cutremur de la Cioloş: noi tăieri de salarii“. În legea salarizării este vorba de măriri de salarii. „Cioloş taie din banii veteranilor de război“. Nu am tăiat bani. Îmi menţin declaraţia pe care am făcut-o aici, că am tot respectul pentru publicul dvs. 


Gâdea: Un post de televiziune are legitimitatea dată de public. Telespectatorii s-au simţit ofensaţi că veniţi la o mocirlă, la postul pe care ei îl preferă. 

 

Cioloş: Nu am vorbit de critică, ci de minciuni legate de ce am făcut eu.


Gâdea: Jurisprudenţa CEDO le permite jurnaliştilor să exagereze. 

 

Cioloş: Nu vorbesc de exagerări. Avem nevoie de critici, dar cu argumente. Atunci când se făceau anumite afirmaţii, nu era verificată informaţia noastră. 

 
Gâdea:Câte invitaţii aţi primit de la Antena 3? 

 

Cioloş: Nu este vorba despre asta. 

 

Gâdea: Nu îi cereţi scuze publicului? 

 

Cioloş: Nu am vorbit de publicul dvs. Dacă a fost ofensat, îi cer scuze, pentru că nu vorbeam despre publicul dvs. 

 

Gâdea: De două ori au fost inundaţii. Nu aţi fost la acei oameni. 

 

Cioloş: Am trimis tot sprijinul care a fost solicitat de fiecare dată. Oamenii au nevoie să le rezolve cineva problemele, nu să se ducă cu camerele după ei. Ca agronom, am tot respectul şi pentru mocirlă, pentru că este materie organică. Şi eu am lucrat în mocirlă. Am respect pentru orice înseamnă viaţă. Am vorbit de anumite informaţii false, nu despre oameni

 

Gâdea: Am să vă dau miile de mesaje primite de la oameni care se simţeau profund jigniţi. Sunteţi prim-ministrul României.

 

Cioloş: Fiecare cetăţean din România este independent să-şi ia informaţia de unde doreşte. Au fost multe cazuri în acest an în care informaţia nu a fost corectă.

 

Gâdea: Vreţi o ţară în care jurnaliştii să nu critice?

 

Cioloş:Nu este vorba de critică. Când spuneţi că Cioloş vinde Portul Constanţa, este o critică?

 

Gâdea: Oponenţii dvs. au făcut această afirmaţie.

 

Cioloş: Au fost mult mai multe titluri. Am tot respectul pentru dvs. şi pentru toţi cetăţenii. 

 

Gâdea: Dacă astăzi îi incrimaţi pe cei care se uită la un post de televiziune... 

 

Cioloş: Nu incriminez pe nimeni


Gâdea: Asta faceţi. 

 

Cioloş: Asta este interpretarea dvs. Este important ca oamenii să te vadă cum eşti şi nu cum vor alţii să te arate (...).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22