Portret laudativ in presa britanica pentru condamnatul Dragnea. Jurnalistul, condamnat si el

Dora Vulcan | 07.12.2016

Cotidianul britanic The Independent publica, sub titlul "Exista inca speranta pentru Europa - uitati-va la Romania", in secţiunea Voices, un portret laudativ al condamnatului penal Liviu Dragnea. Autorul articolului este un fost laburist condamnat la închisoare pentru deconturi false, transmite Digi24.

Pe aceeași temă

 

 

Condamnatul penal Liviu Dragnea, prezentat ca pro-UE si pro-NATO  va "inveseli" social-democratia europeana

 

 

 „După alegerea, în Bulgaria şi Republica Moldova, a unor candidaţi pro-Putin, capitalele europene respiră uşurate că România s-ar putea rupe de curentul din sud-estul Europei şi ar putea instala un premier pro-UE, pro-NATO, după alegerile naţionale din 11 decembrie. Într-o perioadă în care (formaţiunile de – n.r) centru-stânga din toată UE sunt într-o poziţie dificilă, sosirea lui Liviu Dragnea va înveseli social-democraţia europeană”, scrie The Independent sub semnatura lui Denis MacShane, fost ministru in cabinetul lui Tony Blair, jurnalist specializat în politica europeană.

 

 

Autorul articolului ia de bune promisiuni electorale ale liderului PSD, cum e crearea Fondului Suveran de Investiţii. Iar ca sa aflam si ce a facut Dragnea in descinderile sale europene din ultima vreme, aflam ca jurnalistul condamnat si el pentru deconturi false, s-a intalnit cu Dragnea la Stockholm, ocazie cu care a aflat ca Dragnea vrea sa elimine impozitul pe dividende şi TVA-ul la vânzările de locuinţe, să crească salariul minim pe economie, să ofere deduceri de taxe pentru familiile cu copii şi să convingă medicii să rămână în ţară.

 

 

Convertit si la geopolitica, Dragnea i-a dat asigurari jurnalistului ca, sub directia sa, Romania va contribui la securizarea graniţelor externe ale blocului comunitar, ceea ce, desigur, „va fi bine primit la Bruxelles şi Berlin”.

 

 

Dragnea i-a parut jurnalistului "calm si metodic"

 

„Pare calm, metodic şi convins că România se va uita spre Occident, către Italia, Franţa, Spania şi Marea Britanie. Nu este interesat să se alăture Europei din Vişegrad, cu Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia, în condiţiile în care primele trei naţiuni sunt controlate de lideri neliberali, naţionalişti, islamofobi, predispuşi să critice UE în loc să o susţină. Dragnea este hotărât ca România să rămână loială UE şi ca, puţin câte puţin, România să devină o economie modernă, care să respingă intoleranţa şi neo-liberalismul antisocial”, încheie MacShane apoteotic articolul despre iluminatul lider.

 

 

Povestea deconturilor false facute de jurnalist, fost membru al cabinetului Blair

 

 

Denis MacShane, un sustinator fervent al Brexitului, este un fost ministru britanic al Afacerilor Europene în perioada 2002-2005, condamnat la șase luni de închisoare, dintre care trei cu executare, pentru prezentarea unor deconturi false, transmite News.ro.

 

 

Fost membru al guvernului laburist al lui Tony Blair, timp de 18 ani, acesta a recunoscut că a prezentat 19 note de decont false în perioada 2005 - 2008, în valoare totală de 15.000 de euro. Denis MacShane a folosit banii pentru a-și finanța călătoriile, inclusiv participarea în juriul unui premiu literar la Paris. 

 

MacShane a lucrat de asemenea la BBC în perioada 1969-1977, dar a fost concediat.

 

 

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22