Ciolos: Declaratiile premierului ungar Viktor Orban sunt neelegante si nepotrivite

Dora Vulcan | 08.12.2016

Premierul Dacian Ciolos apreciaza ca declaratiile premierului Ungariei Viktor Orban, facute joi la Satu Mare si precedate de cele ale unor inalti demnitari unguri referitoare la Ziua Nationala a Romaniei sunt "neelegante si nepotrivite".

Pe aceeași temă

 

Ciolos a transmis prin purtatorul sau de cuvant, Liviu Iolu ca logica in care se incadreaza declaratiile oficialului ungur este una "electorala, cu obiective politice".

 

 

Prim-ministrul Cioloș consideră că "premierul ungar ar trebui să dea dovadă de mai multă reținere în astfel de declarații", spune purtatorul de cuvant al guvernului roman, citat de Agerpres.

 

 

"Respectul față de valorile și simbolurile naționale ale unei țări este parte indisociabilă a setului de valori pe care se bazează Uniunea Europeană și NATO, spații din care atât România, cât și Ungaria fac parte", a spus Iolu.

 

 

 

Viktor Orban, premierul Ungariei, a afirmat, la Satu Mare, că Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta a procedat corect pentru că nu le-a mai permis oficialilor unguri să participe la manifestările dedicate Zilei Naționale a României, El susţine că la 1 Decembrie maghiarii nu au ce celebra, iar această atitudine este onestă și față de români.

 

 

 

"Eu sunt tradiționalist și cred că sinceritatea e cea mai bună metodă, chiar dacă sunt la mijloc puncte nevralgice. Aici avem un punct nevralgic diplomatic, dar este mai bine să îți asumi conflictul sincer decât să ai două fețe. La 1 Decembrie maghiarii n-au ce celebra, așadar nu sărbătoresc, ceea ce este o atitudine onestă și către români, pentru că măcar nu îi mințim. Eu consider că diplomația maghiară a procedat corect atunci când a ales calea sinceră și onestă", a declarat Viktor Orban, conform Agerpres.

 


Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit joi la Satu Mare cu președintele UDMR Kelemen Hunor și cu liderii județeni ai Uniunii.

 

 

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto le-a cerut diplomaților din toate misiunile externe ale Ungariei să nu ia parte la festivitățile organizate de ambasadele României de 1 Decembrie. La cererea jurnaliștilor de la Budapesta, Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior de la Budapesta a confirmat ordinul, scria hvg.hu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22