Berti Barbera şi Big Band-ul Radio în concert live

Fara Autor | 09.12.2016

2016 / 12 / 13

Pe aceeași temă

Pe 13 decembrie, Berti Barbera vine la Sala Radio ca invitat al proiectului Big Band-ului Radio dirijat de Ionel Tudor şi moderat de Florian Lungu, din cadrul seriei „Jazz pe româneşte”.

 

Despre Berti Barbera se poate spune că este un muzician cosmopolit. Şi asta nu doar datorită culturii din care provine, ci prin perspectiva pe care o are asupra muzicii, prin varietatea de influenţe şi elemente pe care le percepe şi le concepe în arta interpretării. Ca orice artist modern, îşi deschide urechile şi sufletul la diversitatea stilistică şi la multiplele posibilităţi de redare a unei lucrări muzicale. Beneficiind de-a lungul anilor de încrederea marii majorităţi a lumii muzicale din ţară, fiind în contact permanent cu personalităţi artistice internaţionale, a avut privilegiul de a face parte din multe proiecte care să-i îmbogăţească experienţa şi să-i justifice intenţiile.

Cu un spectru vocal flexibil şi cu un instinct ritmic care-i oferă posibilitatea de a folosi mai multe instrumente de percuţie, Berti reuşeşte, prin multitudinea de tehnici moderne şi tradiţionale, cu multă pasiune, dezinvoltură şi umor, să dea o formă originală, spectaculoasă şi accesibilă oricărei piese muzicale pe care o abordează. Totodată, experienţa de 25 de ani acumulată în domeniul muzicii ca profesionist, la care se adaugă un bagaj consistent de istorie şi estetică, îl recomandă pe Berti Barbera ca pe unul dintre cei mai competenţi comentatori  muzicali din toate domeniile si genurile muzicale şi unul dintre cei mai originali şi spectaculoşi interpreţi din nişa românească a muzicii alese.

 

„Pentru mine, ocazia de a avea un mediu în care să împart cu alţii ceea ce am primit reprezintă o realizare, aşa cum succesul înseamnă să faci ceea ce-ţi place. Iar povestea asta a început de când eram mai mic şi am început să cred că orice obiect poate deveni un instrument muzical. În timp, am aflat că oamenii cred asta peste tot în lume şi astfel reuşesc să comunice mai bine. Asta mă fascinează la muzică, posibilitatea de a folosi ceea ce avem în plus faţă de alte fiinţe, fără a face rău. Capacitatea de a comunica şi de a ne exprima prin diverse limbaje. Am din nou ocazia să împart cu voi bucuria de a cânta alături de o orchestră un repertoriu de blues, un gen care stă la rădăcina marelui arbore muzical  pe care-l avem acum. Suntem multe feluri de oameni, de aceea există multe feluri de blues, iar ceea ce am de împărţit cu voi provine dintr-o sursă aparent inepuizabilă. Bucuria este cu atât mai mare cu cât am destul de rar ocazia de a mă regăsi cu un public cunoscător, format din oameni la fel de pasionaţi ca şi mine, care cred în aceleaşi valori, lângă care pot duce mai departe muzica în care cred. Acest concert este modesta mea contribuţie la ceea ce am putea fi cu toţii.”

 

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro.

 

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio. 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22