Baroul Dolj: Alina Bica, fosta şefa a DIICOT, nu mai poate profesa ca avocat

Vlad Toma | 09.12.2016

Alina Bica, fost sefa a DIICOT, condamnata recent la patru ani de inchisoare cu executare, a ramas fara dreptul de a profesa avocatura.

Pe aceeași temă

 

Baroul Dolj a decis ieri sa suspende dreptul acesteia de a profesa ca avocat, anunta Mediafax.

 

Decizia baroului vine in urma condamnarii Alinei Bica, la sfarsitul lunii noiembrie, la 4 ani de inchisoare cu executare de ICCJ pentru abuz in serviciu si favorizare a faptuitorului. Decizia ICCJ nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

 

In acest dosar, procurorii DNA au acuzat-o pe Alina Bica de luare mită (2 fapte), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) și favorizarea făptuitorului (2 fapte).
 

DNA arata ca fosta sefa a DIICOT ar fi primit in 2014 un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați situat în Snagov, județul Ilfov, pentru a valida un dosar de despagubire de care erau interesati Dorin si Alin Cocos.

 

Procurorii o acuza de asemenea pe aceasta ca l-ar fi favorizat pe Adriean Videanu decizand in mod ilegal ridicarea sechestrului asigurator existent intr-un dosar al acestuia.


Bica era de asemenea acuzata ca, in 2013, a dispus măsuri abuzive care să direcționeze concluziile și poziția judiciară a DIICOT în fața instanței de judecată în dosarul unui om de afaceri, pentru ca acesta sa nu primeasca o pedeapsă cu executare. Ea ar fi obtinut in schimb anumite beneficii financiare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22