Ciolos, despre Ponta: Patriotul e patriot doar acasa! La Bruxelles e mai ascultator

E.b. | 09.12.2016

Premierul Dacian Ciolos a afirmat, la Realitatea TV, ca a gasit un adevarat dezastru lasat de Guvernul Ponta la Ministerul Fondurilor Europene. El a spus ca predecesorul sau, Victor Ponta, e patriot doar acasa, caci pe plan extern nu se comporta asa, avand in vedere ca a acceptat fara obiectii propunerile Comisiei Europene.

Pe aceeași temă

 
 

Ciolos a vrut sa clarifice, intr-un interviu acordat Realitatea TV, situatia fondurilor europene in timpul mandatului sau, in conditiile in care a fost criticat pentru faptul ca ar fi avut absorbtie 0%.

 

Dacian Ciolos a mentionat ca cei care sustin astfel de lucruri spun doar o parte a adevarului. Asta pentru ca absorbtia banilor de la UE a crescut de la 57% la 80% pe programele finantare din exercitiul financiar 2007-2013.

 

El a aratat ca, in anul 2016, suma totala a rambursarilor aprobate de Comisia Europeana pentru aceasta perioada a depasit 4 miliarde de euro.

 

Cat despre programele pe 2014-2020, premierul a aratat ca predecesorul sau, Victor Ponta, nu a negociat nimic cu Comisia Europeana.

 

"Patriotul e patriot doar acasa, acolo (la Bruxelles - n.n.) e mai ascultator. (...) Au inghitit pe nemestecate ce le-a dat Bruxelles-ul si noi n-aveam cum sa absorbim cand, din cauza lor, nu aveam proiecte, autoritatile de management nu erau acreditate... Practic, am luat-o de la zero", a declarat Ciolos, care a adaugat ca staff-ul sau a negociat efectiv cu Comisia Europeana, in asa fel incat sa se poata da drumul la proiecte.

 

"Noi am venit anul acesta si pe multe aceste masuri am explicat Comisiei ca multe dintre cele ce le-au cerut nu are niciun sens sa le ceara, pentru ca nu aduc nimic in plus", a relatat Ciolos.

 

Potrivit datelor Ministerului Fondurilor Europene, in ultimul an au fost lansate 41 de apeluri de proiecte, in valoare de peste 13 miliarde de euro. In perioada anterioara au fost lansate apeluri in valoare de mai putin de 1 miliard de euro.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22