Intoxicare Romania TV inainte de alegeri: Soros a pus la cale tragedia de la Colectiv - VIDEO

Dora Vulcan | 09.12.2016

Cu două zile înainte de alegeri, România TV lanseaza inca o elucrubranta intoxicare: Soros a platit pentru producerea tragediei din Colectiv ca sa-l aduca pe Ciolos la putere. RTV a transmis intreaga zi asa-zisa declaratie a unui hacker Anonymous, care ameninta ca va dezvalui intregul adevar. La scurt timp de la transmiterea filmuletului, Evenimentul zilei a preluat intoxicarea.

Pe aceeași temă

 

 

 

Paula Rusu, Romania TV: „Urmează imagini care dovedesc că președintele e vândut străinilor”, a spus ea în promoul emisiunii pentru ora 16.00, transmite paginademedia.ro.

 

 

Pe post a fost prezentata de mai multe ori o înregistare în care apare imaginea tipica unui hacker Anonymus, cu masca si cu vocea distorsionata pentru a nu-i fi identificata, asa cum isi transmit hackerii Anonymus toate mesajele publice. Mesajul este citit în limba engleză:

 

 

 

Știm ce preț plătește guvernul vostru pentru ca adevărul să nu fie niciodată aflat. (...) Vom trimite dovada faptului că cei din Colectiv au fost uciși. Noi știm detalii privind întregul plan. (...) Noi știm detalii cu privire la tranzacțiile bancare făcute înainte de evenimente. Noi știm de unde au venit banii și pentru ce au fost folosiți. Am urmărit traseul acestora din organizații controlate de George Soros, care au finanțat de asemenea investitura lui Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru”

 

 

Smplu ca apa calda, spui ca Anonymus ar fi o grupare de retardati care-si structureaza ideile exact pe discursul nationalist de tip Ghita care sa tina la publicul telespectator dispus sa inghita asemenea ineptii.

 

 

 

 

 

 

 

De altfel, tema vinovatului Soros și a străinilor care ne „acaparează” țara au fost leit-motivul intregii campanii a PRU, partidul din care face parte patronul postului, marele patriot naționale Sebastian Ghiță.

 

Si din care, mai nou, par a face parte si hackerii Anonymus. Ca prea vorbesc in termenii extrem de familiari ai nationalismului romanesc gaunos.

 

 

De ce videoclipul Anonymous e un fals

 

 

Grupul Anonymous, construit în jurul hackingului, nu există cu sediu, identitate sau reprezentanţi. De fapt, oricine poate fi membru, atât timp cât se declară aşa ceva. Într-adevăr, există un nucleu care se preocupă de subiecte mai importante în lume, dar sunt şi mii de oameni care vor să fie populari şi atunci se folosesc de acest renume, scrie Adevarul.
 

Videoclipul fcut de Romania TV este pur şi simplu prelucrat dintr-unul cu care grupul s-a remarcat încă de acum câţiva ani. Contul oficial al Anonymous, oricât ar putea fi acesta un semn al certitudinii, foloseşte o grafică nouă şi s-a preocupat în ultimele luni de politica din SUA. RomâniaTV a folosit doar un video furat de pe YouTube, tăiat, astfel încât să pară nou, cu o voce din fundal alterată digital peste care a fost pusă subtitrare în română.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22