USR, acuzatii de turism electoral în Teleorman: Vom depune o plangere la Biroul Electoral

Vlad Toma | 11.12.2016

Uniunea Salvati Romania acuza faptul ca mai multe masini aduc oameni la vot in localitatea Bogdana din judetul Teleorman.

Pe aceeași temă

 

Nicusor Dan transmite ca "delegatul USR în secția 104 din localitatea Bogdana din Teleorman, aflată la 50 km de Alexandria, a observat că mai multe mașini, aceleași, aduc oameni la secția de votare."

 

„Am văzut de căteva ori aceeași mașină, plină, aducând oameni la vot și ulterior preluându-i și conducându-i spre o destinație necunoscută. După aceea am remarcat că sunt mai multe mașini după colț care fac același lucru”, a comunicat delegatul USR către sediul central.

 

Nicusor Dan mai arata ca "delegatul USR a fotografiat mașinile și va înainta o plângere Biroului Electoral al județului Teleorman, iar candidatul USR Șerban Marinescu a sunat la 112 după ce poliția din localitate i-a spus că nu poate face nimic. Codul penal înscrie fapta la Coruperea alegătorilor. Potrivit articolului 386 oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi."

 

Șerban Marinescu, candidat USR Teleorman, a declarat ca „sunt aceleași practici pe care le-am văzut timp de 26 de ani la partidul care domină Teleorman. Nu întâmplător prezența cea mai mare la vot se înregistrează în acest județ. Vom face plângere la BEJ”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22