Dupa consensul lui Ion Iliescu, ne asteapta "stabilitatea" lui Liviu Dragnea

Dora Vulcan | 11.12.2016

Liviu Dragnea, lider al partidului care a obtinut cel mai mare scor dupa alegerile de duminica potrivit rezultatelor exit-poll a facut o declaratie insidios-amenintatoare, in care nu lasa loc de interpretari cu privire la intentia vadita de a da guvernul. Desi rezultatele nu sunt finale, nu este sigur ca ALDE a intrat in parlament (unul din sondaje il da in afara sub pragul electoral), Dragnea pare sa nu mai aiba rabdare. Tonul declaratiei sale are accente amenintatoare catre cei care s-ar putea opune victoriei pe care el o intrepreteaza a apartine in mod vadit si eminamente PSD, semn al "vointei masiva" a electoratului. Atat de "masiva" ca 60 din romanii cu drept de vot nu au votat iar din restul de 40 PSD a obtinut un procent cu care singur nu face majoritatea.

Pe aceeași temă

 

 

Declaratii dupa anuntarea rezultatelor

 

Liviu Dragnea, presedintele PSD

 

"Daca exit-pollurile se vor confirma votul de astazi arata o optiune clara si nu mai exista nici un dubiu. Romanii au votat pentru cresterea economiei pentru mai multi bani in buzunarele lor, pentru taxe mai mici si sprijn pentru oamenii de afaceri, ca tinerii sa aiba locuri de munca si pentru a ne hrani din ceea ce produce pamantul nostru si nu din importuri de proasta calitate si ca romanii vor sa se simta acasa in tara lor. Si vreau ca Romania sa fie o casa pentru toti romanii, nu doar pentru o parte dintre ei. Pentru a le reda demnitatea medicilor si pentru imbunatatirea situatiei din santate. Ii asigur pe toti romanii ca programul nostru va fi pus in practiva de un guvern PSD. Voi tine cont de votul romanilor, de Constitutia Romaniei si de programul de guvernare prezentate."

 

Mesaj catre partenerii externi:

 

"Romania isi va respecta toate angajamentele internationale si toate partenenriatele cu precizarea ca vrem cu tarie sa adaugam o componenta economica importanta in aceste parteneriate."

 

Mesaj pentru partenerii interni: 

 

"Romania este o insula de stabilitate in regiune. Romania trebuie sa mentina aceasta democratie fara conflicte inutile si sa se respecte votul de astazi al romanilor. Trebuie sa intelegem ca Romania are nevoie de o guvernare stabila si responsabila. Sa se puna capat dezbinalrilor,. Romanii au votat pentru ca toti sa ne unim, pentru ca Romania sa fie o tara respectata". 

 

Dragnea mizeaza pe sprijinul ALDE dar a indemnat la rabdare pentru finalizarea numararii voturilor. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22