Uniunea Europeană prelungește sancțiunile impuse Rusiei

E.b. | 16.12.2016

Sancţiunile impuse Rusiei de Uniunea Europeană, ca urmare a anexării peninsulei Crimeea, au fost extinse pentru încă şase luni, au stabilit liderii europeni la summitul de la Bruxelles.

Pe aceeași temă

 

 

Decizia poate fi văzută şi ca un semnal către Donald Trump, a spus un oficial UE pentru Reuters, în condiţiile în care preşedintele ales al Statelor Unite a promis că se va reapropia de Rusia.


Polonia ar fi vrut extinderea sancţiunilor impuse Moscovei, în domeniile apărării, energiei şi finanţelor, cu un an, dar un grup de ţări, în frunte cu Italia, cereau reluarea relaţiilor economice cu Kremlinul. Liderii europeni spun că prelungirea a fost agreată pe baza realităţilor din teren si nu cu gândul la viitoarea politică a Washingtonului, conform Digi24.ro.


„Era clar că vom prelungi sancţiunile cu încă şase luni. Unii dintre colegii noştri poate ar fi preferat 12 luni, dar nu a fost, de fapt, o discuţie. Este încă prea devreme pentru a evalua cu responsabilitate care este politica posibilă a noii administraţii americane faţă de Rusia”, afirmă Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22