Raluca Turcan a discutat cu Traian Băsescu şi mai speră încă la o guvernare de dreapta

E.b. | 17.12.2016

Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL, a declarat, vineri, că au existat discuţii informale cu lideri ai Partidului Mişcarea Populară, condusă de Traian Băsescu, de unde a tras concluzia că există, din partea acestora, ”deschidere” pentru formarea unei coaliţii de dreapta.

Pe aceeași temă

 

 

Totodată, Turcan a arătat că vor fi şi discuţii cu actualul premier Dacian Cioloş, subliniind că acest ”comportament politic prin care în unele momente te speli pe mâini de anumite persoane” ei i se pare ”neproductiv”.

 

”Da, au fost discuţii (cu PMP - n.r.) şi există deschidere. Când vorbim despre o coaliţie de dreapta am avut în vedere şi avem în vedere toate partidele care clamează valorile de dreapta, pentru că numai aşa poţi să clarifici scena politică”, a afirmat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, întrebată fiind, într-o conferinţă de presă, dacă a avut discuţii cu lideri ai Partidului Mişcarea Populară.

 

Ea a sublinat că există o deschidere pentru o guvernare de dreapta şi pentru un program de guvernare de dreapta.

 

”Când avem aceste discuţii, punem programul înainte şi punem această idee de dezvoltare a României prin investiţii. (...) Sunt lucruri în care noi credem, pentru care, din păcate, nu am vorbit suficient în campanie şi am învăţat lucrul acesta. Regretăm lucrul acesta, însă avem datoria în acest moment al reconstrucţiei Partidului Naţional Liberal să ne concentrăm pe cei care cred în dreapta politică românească”, a spus Turcan, conform News.ro.

 

Referitor la afirmaţiile liderului PMP, Traian Băsescu, cum că el ar fi cel mai bun premier, Turcan a spus că numele de prim-ministru apare după consultări şi după ipoteza conturării unei majorităţi parlamentare.


Ar fi total nepotrivit în momentul de faţă să vorbim despre o persoană propusă pentru premier”, a subliniat Turcan.


Ea a afirmat că, după toate discuţiile pe care liberalii le-au avut cu unele partide unde a constatat că există deschidere spre o guvernare de dreapta, şi după ce a văzut şi rezultatele finale ale alegerilor din 11 decembrie este posibilă formarea unei majorităţi de dreapta.


Întrebată dacă vor mai exista discuţii cu actualul premier Dacian Cioloş, Raluca Turcan a răspuns: ”Vom  discuta şi, în momentul în care avem răspunsuri, evident că le vom face publice”.


”Comportamentul acesta politic prin care în unele momente te speli pe mâini de anumite persoane mie mi se pare neproductiv şi PNL cred că trebuie să dea dovadă de seriozitate pe viitor. Aşadar, prima discuţie o vom avea cu Dacian Cioloş, vom discuta şi cu colegii din conducerea PNL şi vom ajunge la o concluzie. Pe mine n-o să mă auziţi niciodată spălându-mă pe mâini şi găsind vinovaţi în altă parte”, a conchis Turcan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22