UDMR nu intra la guvernare; discutie cu PSD şi ALDE doar despre o colaborare parlamentara

E.b. | 20.12.2016

Kelemen Hunor, presedintele UDMR, a precizat ca a avut o prima discutie cu reprezentantii PSD si ALDE, dar inca nu au ajuns la o concluzie finala, adaugand ca o eventuala colaborare va fi doar la nivel parlamentar.

Pe aceeași temă

 

 

"Orice discutie e importanta cand e vorba de Parlament, de Guvern, de tara, de economie si vom vedea. Noi niciodata nu am refuzat dialogul nici cu domnul Dragnea, nici cu altcineva. In rest, vom vedea maine, poimaine, nu pot sa va dau multe amanunte. Astazi am avut deja o prima discutie, dar inca nu am ajuns la o concluzie, hai sa-i spunem, finala, nu am ajuns la ceva ce poate fi prezentat opiniei publice", a declarat Kelemen Hunor la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

 

El a adaugat ca UDMR nu va fi la guvernare si ca va colabora cu PSD si ALDE numai la nivel parlamentar.

 

"De Guvern nu vorbim. Ei au o coalitie formata, un acord politic semnat, o majoritate asigurata, vorbim doar de o colaborare parlamentara punctuala si atat. Daca ar fi fost vorba de Guvern, am fi semnat si noi un acord de coalitie. Nu trebuie sa discutam despre altceva decat de o colaborare parlamentara pe anumite subiecte, pe anumite teme, proiecte importante pentru fiecare cetatean. Guvernarea este exclusa in acest moment. Am discutat in aceasta seara despre toate aspectele sociale, economice, inclusiv infrastructura si drepturile minoritatilor nationale, despre asigurarea aplicarii legislatiei. Am discutat si despre acel blocaj care exista in foarte multe cazuri legate de minoritati, de drepturile minoritatilor. Daca va fi un acord de colaborare, va cuprinde toate domeniile economice, sociale, inclusiv drepturile omului, drepturile minoritatilor nationale", a spus Kelemen Hunor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22