Reactii internationale la atentatul din Berlin: O noua tragedie a lovit Europa

Vlad Toma | 20.12.2016

Mai multi lideri politici ai lumii au trimis astazi Germaniei scrisori de condoleante, in urma atentatului care a avut loc aseara in Berlin, exprimandu-si sentimentele de durere in raport cu cele intamplate.

Pe aceeași temă

 

Francois Hollande si-a exprimat solidaritatea cu poporul german, intr-o scrisoare de condoleante pe care a trimis-o cancelarului Angela Merkel, afirmand ca francezii impartasesc durerea celor care s-au confruntat cu aceasta tragedie care a lovit intreaga Europa.

 

Theresa May, premierul britanic, i-a trimis de asemenea Angelei Merkel o scrisoare de condoleante in care a asigurat-o ca Marea Britanie este alaturi de Germania si ca este gata sa dea o mana de ajutor oricand va fi nevoie.

 

Donald Trump, presedintele ales al SUA, a transmis ca e nevoie de o schimbare a modului de a gandi lucrurile: "Astazi, au existat atacuri teroriste in Turcia, Elvetia si Germania – iar lucrurile nu pot decat sa se agraveze. Lumea civilizata trebuie sa-si schimbe modul de a gandi", a scris Trump, pe contul sau de Twitter.

 

Vladimir Putin, presedintele rus, i-a transmis cancelarului german ca aceasta crima contra unor civili pasnici este "șocantă prin cinismul ei sălbatic."

 

Un camion a intrat luni seara in multimea de oameni aflata in apropierea unui targ de Craciun din Berlin, in apropiere de strada comerciala Kurfurstendamm, in vestul Berlinului. 12 persoane au murit si cca 50 au fost ranite.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22