Raluca Pruna:Justitia a ajuns la nivelul la care nu mai poate fi influentata politic

Dora Vulcan | 20.12.2016

Justitia din Romania a atins nivelul in care nu mai poate fi influentata politic, considera ministrul roman al Justitiei Raluca Pruna la final de mandat. La prezentarea bilantului de luni, intrebata asupra traseului sau viitor, ea a spus ca se va intoarce la Comisia Europeana de unde a si fost cooptata in cabinetul Ciolos.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"In materie de agenda europeana, am participat la Consiliile JAI, cred ca am avansat destul de bine pe aceasta agenda si am avut, de asemenea, numeroase misiuni de monitorizare in cadrul MCV. In tot cursul acestui an, am inceput sa explic interlocutorilor europeni, Comisiei Europene si expertilor care au venit ca sistemul judiciar din Romania a ajuns la un grad de maturitate in care, indiferent de existenta sau inexistenta vointei politice cu privire la justitie independenta, drumul inapoi sa nu mai poata fi facut. Reafirm astazi, fara sa am nicio ezitare, ca justitia din Romania a atins acest nivel in care sa nu mai poata fi influentata politic", a spus Raluca Pruna, citata de Hotnews.ro.

 

Ea si-a exprimat speranta unei mai bune colaborari intre minister si legislativ, cu o mai buna aplicare a legislatiei si cu mai putine schmbari legislative:  

 

"Exista o tentatie intotdeauna de a modifica legislatia. (...) Ceea ce trebuie sa facem este sa ne aratam noua insine, dar si partenerilor nostri, ca ceea ce s-a facut in Romania este sustenabil si ca suntem seriosi in ceea ce priveste aplicarea legilor in aceasta tara", a spus Pruna.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22