Iohannis e de acord, PSD si ALDE merg impreuna la consultari de la Cotroceni

Fara Autor | 20.12.2016

Presedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu solicitarea PSD si ALDE de a merge impreuna la consultarile de la Palatul Cotroceni. Cele doua partide au incheiat luni un protocol de colaborare parlamentara si guvernamentala. PSD si ALDE detin majoritatea in parlament.

Pe aceeași temă

 

 

Anterior, Administratia Prezidentiala le-a programat in zile diferite, respectiv miercuri si joi. Explicatia oferita a fost ca partidele au fost programate in functie de mandatele obtinute in Parlament.

 

Insa luni Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au semnat un protocol de colaborare intre cele doua formatiuni, asa ca i-au trimis lui Iohannis o scrisoare in care l-au informat ca este firesc sa vina impreuna la Cotroceni, in ziua si la ora la care era asteptata delegatia PSD, respectiv miercuri, la ora 11:00. Precizam ca reprezentantii ALDE erau asteptati de seful statului joi, la ora 11:00.

 

"Domnul presedinte a primit scrisoarea trimisa de PSD si ALDE si a fost de acord sa ii primeasca la consultari impreuna, maine, de la ora 11:00", a anuntat purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Puscalau, pentru Ziare.com.

 

Inainte ca acest anunt sa vina de la Cotroceni, liderul PSD Liviu Dragnea a spus ca Iohannis nu a raspuns scrisorii transmise luni, dar a adaugat ca spera ca seful statului sa fie de acord.

 

"Nu a raspuns (Iohannis - n.red.). Sper sa inteleaga demersul nostru firesc, avem deja o coalitie, vom avea o singura propunere de prim-ministru", a declarat Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22