Nicolicea si Nicolae, adversarii DNA, pusi sefi ai grupurilor parlamentare ale PSD

Fara Autor | 20.12.2016

Grupurile parlamentarilor PSD vor fi conduse, temporar, de Eugen Nicolicea (Camera Deputatilor) si Serban Nicoale (Senat), a anuntat Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

 

"Ca lider de grup pentru a intra efectiv in proceduri la Camera Deputatilor il propun pe Eugen Nicolicea, la Senat pe Serban Nicolae", a adaugat liderul PSD.

 

Nicolicea, deputat de Calarasi, a fost unul dintre liderii UNPR pana anul acesta, revenind insa in PSD dupa ce Gabriel Oprea a plecat din UNPR.

 

Serban Nicolae a fost ales senator de Bucuresti. El si-a depus candidatura pentru sefia partidului in 2015, care insa nu i-a fost acceptata, din motive procedurale (Liviu Dragnea a fost in final singurul candidat).

 

 

Adversarii DNA

 

 

Serban Nicolae este autorul mai multor proiecte legislative controversate, precum cea de modificare a Codului de Procedura Penala prin care ar fi eliminata incatusarea in cazurile de coruptie si introdusa masura "arestului sever".

 

De asemenea, Serban Nicolae a fost unul dintre cei mai aprigi aparatori ai lui Gabriel Oprea, cand DNA a cerut ridicarea imunitatii parlamentare a acestuia. ”Ce are a face uciderea din culpa cu combaterea coruptiei? Cu totii ne amintim ca in Senat s-a dat un vot prin care s-a cerut inceperea urmaririi penale impotriva senatorului Oprea pentru abuz in serviciu in aceeasi speta, unde ni s-a spus ca a obtinut niste foloase necuvenite constand in minute castigate in trafic. Sa ridice piatra cel care n-a mers niciodata peste viteza legala intr-o localitate”, le-a spus Serban Nicolae senatorilor in luna septembrie.

 

Senatorul PSD a lansat atacuri dure la adresa DNA, institutie a carui activitate a incercat sa o duca in derizoriu. ” Spuneam in urma cu 11 ani ca va ajunge DNA sa ancheteze si un viol daca se intampla sa fie urmat de un furt de un milion de euro din poseta victimei. Am ajuns in situatia neplacuta sa discutam despre combaterea coruptiei la un omor din culpa. Nu-i departe cazul cand vom discuta la DNA si despre distrugere din culpa pentru ca s-a indoit o bara si s-a spart un far intr-un accident rutier si ancheteaza DNA pentru ca de aia au fonduri, de aia s-au sporit cheltuielile, de aia s-au adoptat resurse suplimentare, tehnica de ultima generatie, sporuri si alte forme de stimulare ca sa ancheteze ca s-au ciocnit doua masini in trafic sau ca nu a fost semnalizata corect o groapa”, a spus Nicolae de la tribuna Senatului.

 

 

 Eugen Nicolicea a cerut, intr-o emisiune la Antena 3, ca Biserica Ortodoxa sa-i excomunice pe procurorii DNA pentru ca au indraznit sa-l cheme pe mitropolitul Ardealului la audieri.

Nicolicea s-a aratat revoltat ca procurorii DNA l-au convocat la sediul lor pe mitropolitul Laurentiu Streza. „Trebuiau sa mearga ei la mitropolie. Biserica tolereaza prea multe, procurorii ar trebui excomunicati”, a declarat Nicolicea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22