Numele vehiculate la Justitie de PSD-ALDE: Birsan - ex-CEDO, Baias si Cazanciuc

Dora Vulcan | 20.12.2016

In negocierile febrile pentru posturile din guvernul PSD - ALDE au aparut nume noi pentru postul de ministru al Justitiei. Numele aruncate pe piata sunt surprinzatoare fie si prin simpla lor alaturare: de la fostul judecator la CEDO si fost decan al Facultatii de Drept din Bucuresti, Corneliu Birsan si Flavius Baias, decan la Drept si fost discipol al lui Birsan si fost secretar de stat in ministeriatul lui Valeriu Stoica, la Robert Cazanciuc a carui unica virtute ramane relatia de rudenie cu Victor Ponta, macar ca prestatia sa de ministru a fost una cel putin stearsa in mandatul guvernului condus de Ponta.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Astfel, pentru Ministerul Justitiei sunt vehiculate numele judecatorului Corneliu Barsan (ultima oara la CEDO) si al lui Flavius Baias, decanul Facultatii de Drept din Universitatea Bucuresti si al lui Robert Cazanciuc, transmite Hotnews.

 

Corneliu Birsan a fost judecator la CEDO si decan al Facultatii de Drept cu studii la Sorbona, unul dintre cei mai buni civilisti ai Romaniei. El este casatorit cu Gabriela Birsan, fosta judecatoare si sefa a sectiei de drept civil si contencios administrativ de la Curtea Suprema, achitata in luna noiembrie in prima instanta intr-un dosar de coruptie instrumentat de DNA. Cei mai buni discipoli ai săi au fost Valeriu Stoica - fost ministru al Justitiei în guvernul CDR - si Flavius Baias, fost secretar de stat în miisteriatul lui Stoica. E drept ca l-a avut asistent si pe Adrian Nastase dar Birsan este profesorul care si-a exprimat dezamagirea fata de lipsa virtutilor care sa-l faca pe Nastase un bun modelator de caractere si minti, cu trimitere la orgoliul sau desantat si la "flexibilitatea" excesiva a caracterului sau.

 

Flavius Baias (avocat) este decanul Facultatii de Drept din Bucuresti, unde preda Drepturi reale si Obligatii.

 

Este arbitru la Curtea de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei. A fost secretar de stat in Ministerul Justitiei (1998 - 2000) si discipol al lui Birsan, al carui portret inca il mai are in biroul sau de la Drept.

 

Au mai fost vehicultate numele lui Robert Cazanciuc si Daniel Florea (primarul Sectorului 5) Primul, probabil in virtuatea inertiei pentru ca a detinut Justitia inainte sa cada guvernul Ponta iar Florea, scrie Hotnews, ar fi refuzat deja propunerea PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22