Presedintele Iohannis, noua zi de consultari. Astazi, reprezentantii PMP si ai minoritatilor

Vlad Toma | 22.12.2016

Presedintele Iohannis se va intalni astazi la Cotroceni cu reprezentantii Partidului Miscarea Populara, partidul fostului presedinte Traian Basescu, si cu cei ai minoritatilor nationale, in cadrul consultarilor legate de formarea unui nou guvern.

Pe aceeași temă

 

Presedintele s-a intalnit ieri cu reprezentantii PSD-ALDE, cu cei ai PNL, cu cei ai USR si cu UDMR.

 

Conform programului initial anuntat de Administratia Prezidentiala, ALDE trebuia sa participe la consultarile cu presedintele doar astazi, insa reprezentantii partidului au solicitat sa participe la aceste consultari alaturi de PSD, solicitare acceptata de presedinte.

 

Iohannis se va intalni cu reprezentantii PMP la ora 12 iar la ora 13 va discuta cu reprezentantii minoritatilor nationale. Traian Basescu a declarat ieri ca PMP analizeaza daca va merge cu o propunere de premier la Cotroceni.

 

Purtatoarea de cuvant a presedintelui a anuntat ca partidele trebuia sa trimita maxim 5 reprezentanti la consultarile de la Cotroceni.

 

Sevil Shhaideh, fosta colaboratoare a baronului PSD Nicusor Constantinescu a fost propusa ieri pentru functia de premier de PSD-ALDE, dupa consultarile cu presedintele Iohannis.

 

Dragnea a mai declarat ieri ca "avea dreptul legitim de a solicita functia de premier" dupa alegerile parlamentare, dar a renuntat din cauza declaratiilor presedintelui si din cauza legii care interzice unui condamnat sa fie premier.

 

PNL si USR au criticat aceasta propunere de premier facuta de PSD-ALDE, iar UDMR a transmis ca este de acord cu aceasta. UDMR a semnat de altfel un acord de sustinere a coalitiei PSD-ALDE in Parlament.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22