IPS Andreicut: Dl Dragnea făcea mai bine dacă îl numea de pilda pe dl Dîncu, e roman si ortodox

Dora Vulcan | 22.12.2016

Mitropolitul Vadului, Feleacului şi Clujului Andrei Andreicuţ a declarat ca ar fi preferat numirea unui "premier român şi ortodox”, dand in acest sens si numele actualului vicepremier Vasile Dîncu care ar corespunde tuturor criteriilor, transmite Digi 24.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

"Dacă e să-mi cereţi părerea mea personală, v-o spun şi pe aceasta. Încă n-o ştim pe doamna care va fi prim-ministru, probabil că e o femeie bună, o femeie pricepută la administraţie. Însă, subiectiv, eu aş fi dorit să fie nominalizat un premier pe care îl cunoşteam şi care era… Se ştie de la sine, mitropolit ortodox fiind, aş fi dorit un premier român şi ortodox. Adică, pe cine, mă veţi întreba. Pe domnul Vasile Sebastian Dîncu, pentru că corespundea din toate punctele de vedere la criteriile pe care le avea în minte dl Dragnea. Sigur, că el a avut un rol deosebit în câştigarea alegerilor, îi respectăm personalitatea, dar făcea mai bine dacă îl numea de pildă pe dl Dîncu”, a spus Andrei Andreicuţ intr-un interviu transmis de Digi 24.,  

 

 

Sevil Shhaideh este propunerea făcută miercuri de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

 

 

Astfel de preferințe nu sunt o noutate la Mitropolia Clujului, scrie Digi 24 pe pagina sa citand postul local al televiziunii nationale. Mai mulți preoți ortodocși din județul Cluj ar fi primit la alegerile prezidențiale din 2014 o circulară de la Mitropolia Clujului Maramureșului și Sălajului prin care li se cerea să spună credincioșilor să voteze cu un președinte care să fie "creștin, ortodox, român", potrivit TVR Cluj. Reporterii postului de televiziune au înregistrat mai multi preoți care au recunoscut că au primit asemenea indicații și care spuneau că le vor urma.

 

 

Sevil Shhaideh, fosta mana dreapta a baronului Nicusor Constantinescu la Consiliul Judetean Constanta, din asa numitul grup Mazare, si colaboratoare a lui Dragnea la Ministerul Dezvoltarii in guvernul Ponta, a fost desemnata miercuri de coalitia PSD-ALDE ca propunere de premier la consultarile de la Cotroceni. 

 

 

Shhaideh are o legătură apropiată de Liviu Dragnea și Nicușor Constantinescu. Pe 4 iunie 2011, Sevil Sumanariu s-a căsătorit și a devenit doamna Shhaideh. Martori  la eveniment au fost Nicușor Constantinescu și Liviu Dragnea (un statut similar nașilor în religia ortodoxă). Un an și jumătate mai târziu, Shhaideh era numită secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice condus de Liviu Dragnea.

 

 

.Dragnea a precizat ca el va fi responsabilul politic al viitorului guvern si ca va exista o monitorizare continua a partidului si a Parlamentului asupra acestuia. Seful PSD a spus ca nu exista niciun grad de rudenie intre el si persoana propusa de PSD pentru functia de premier.

 

 

Sevil Shhaideh este primul ministru post-revolutionar care a depus juramantul cu mana pe Coran.

 

 

 .

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22