Dragnea cere serviciilor sa spuna daca sunt probleme de securitate cu sotul lui Shhaideh

Dora Vulcan | 22.12.2016

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut "public" serviciilor secrete sa precizeze daca exista vreo problema de securitate legata de sotul premierului Sevil Shhaideh, Akram, care este cetatean siriano-roman si a fost acuzat ca ar avea pozitii pro Bashar al-Assad.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Cred ca serviciile secrete ar trebui sa aiba o pozitie foarte clara daca exista vreo problema de securitate" legata de nominalizarea PSD-ALDE pentru postul de prim ministru, Sevil Shhaideh, a spus Liviu Dragnea, la intrebarile presei, in fata sediului PSD.

 

 

"Chiar le cer public. Nu vor sa o puna, mergem in alta parte", a adaugat Dragnea, fara a preciza ce inseamna acest "in alta parte.

 

 

Acesta a precizat ca Akram Shhaideh este un cetatean roman si s-a declarat convins ca a fost verificat de "toate institutiile statului roman" care "nu acordau cetatenie unui om daca era o problema".

 

 

Este "un om foarte bine pregatit, un om linistit si nu e niciun fel de problema", a continuat Dragnea, inainte de a sublinia: "Nu exista niciun fel de vulnerabilitate aici", "nu exista niciun risc aici".

 

 

Acesta a afirmat ca mai degraba serviciile secrete ar fi trebuit sa "intervina de mult" in cazul "riscului de securitate nationala al  fostului guvern zero al lui Dacian Ciolos", pe care l-a acuzat ca a pierdut "miliarde de euro".

 

 

 La observatia unei jurnaliste ca sotul lui Shhaideh a lucrat 20 de ani in Ministerul Agriculturii din Siria, Dragnea s-a enervat: "Stimata domnisoara, il cunoasteti, ati fost in Siria? Nu vreau sa mai raspund la intrebari primite prin sms. Cand o sa ma vedeti pe mine citind sms-uri, discutam".

 

Apoi, o jurnalista Realitatea Tv a spus ca Akram Shhaideh are afaceri imobiliare la Damasc.

 

"Daca vorbim de imobiliare, sa le dati aceste informatii dlui Hellvig (directorul SRI - n.red.) sau dlui Iohannis sau dlui Rares Bogdan", a fost raspunsul lui Dragnea, care a adaugat ironic ca "mai avem de vorbit la NATO despre sotul dnei Shhaideh" si a precizat ca propunerea facuta de el nu poate fi refuzata "cu asemenea scuze", legate de riscuri pentru securitatea nationala.

 

 

Liviu Dragnea a mai vorbit despre  "glume proaste si pretexte inventate care nu stau in picioare" si s-a intrebat de ce serviciile secrete nu au avut nicio problema cu Sevil Shhaideh atunci cand a fost numita ministru.

 

 

In acest ritm, "o sa ajunga la strabunic", a adaugat Dragnea.

 

 

"Nu pot sa discut intr-una despre o prostie. Eu il cunosc pe acest om", a mai spus liderul PSD.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22