Final pozitiv in criza ostaticilor din avionul deturnat in Malta: atacatorii s-au predat

Dora Vulcan | 23.12.2016

UPDATE: Dupa cinci ore de negocieri, cei doi atacatori s-au predat. Inainte de asta, pasagerii au fost eliberati. Un avion de pe o cursa interna din Libia cu 118 oameni la bord a fost deturnat si a aterizat in Malta, potrivit presei malteze. Cei doi atacatori care au preluat controlul aeronavei ameninta ca il arunca in aer. Avionul apartine companiei de stat Africa Airways, se indrepta de la Sebha la Tripoli. In total, in aeronava erau 111 pasageri si sapte membri ai echipajului. Avionul a traversat Marea Mediterana si a aterizat in Malta. Piratii aerului au decis sa elibereze pasagerii pe rand, insa vor tine echipajul ostatic in continuare. Ei revendica eliberarea din inchisoare a fiului lui Moammar Gaddafi.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE: 109 pasageri au fost eliberati cu totul, transite Reuters. Un parlamentar libian, care a discutat cu pasagerii eliberati, a precizat ca cei doi pirati ai aerului au in jur de 20 de ani si sunt membri ai grupului etnic Tebu, originar din sudul Libiei, de unde a decolat aeronava. Acestia sunt inarmati cu grenade si au solicitat crearea unei formatiuni politice pro-Gaddafi.

 

UPDATE -  Inca un grup de 44 de pasageri a fost eliberat. In total, 109 dintre cei care se aflau la bordul aeronavei au scapat. In plus, negocierile cu cei doi pirati ai aerului dau roade din ce in ce mai mult, caci acestia au fost de acord sa le dea drumul si membrilor echipajului, transmite Times of Malta.

 

UDPATE: Piratii aerului au decis sa elibereze pasagerii pe rand, insa vor tine echipajul ostatic in continuare. Ei revendica eliberarea din inchisoare a fiului lui Moammar Gaddafi.

 

UPDATE: o parte dintre pasageri au fost eliberati in urma discutiilor cu negociatorii trimisi la fata locului.

 

 

Premierul maltez Joseph Muscat a scris pe Twitter ca a fost informat despre situatie si ca serviciile de urgenta si de securitate sunt pregatite sa intervina, transmite AFP.

 

.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22