Un aliat al lui Trump declanșează un scandal uriaş. El a spus că doreşte moartea lui Obama

E.b. | 25.12.2016

Carl Paladino, un om de afaceri american, copreședinte al campaniei lui Donald Trump în statul New York, a declanșat o vie polemică după cea spus că doreşte moartea președintelui Barack Obama. Totodată, el făcând afirmații cu caracter rasist la adresa Primei Doamne.

Pe aceeași temă

 

 

Întrebat ce și-ar dori să se întâmple în 2017, Carl Paladino a răspuns că speră ca Barack Obama "să contracteze boala vacii nebune după ce va fi fost surprins având relații cu o Herford" — stâlcind numele rasei bovine Hereford — și "să moară înainte de proces", transmite AFP, preluată de Agerpres.

 

Chestionat apoi ce și-ar dori să dispară anul viitor, fostul candidat republican la postul de guvernator al statului New York în 2010 a răspuns: "Michelle Obama".

 

"Mi-ar plăcea să devină bărbat și să fie eliberată în tufișurile din Zimbabwe, pentru trăi confortabil într-o peșteră cu gorila Maxie", a declarat pentru săptămânalul newyorkez Artvoice, care a pus aceleași întrebări mai multor personalități în perspectiva anului 2017.

 

Răspunsurile celui care a fost primit în Trump Tower — reședința principală a președintelui ales, la New York — la începutul lunii au inflamat rapid rețelele sociale și au provocat reacții din partea unora dintre oamenii politici.

 

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo — care l-a învins pe republican în 2010—, a calificat aceste comentarii ca "rasiste, urâte și condamnabile".

 

"Paladino are un lung trecut de declarații rasiste și incendiare", a adăugat el într-un comunicat. "Afirmațiile sale nu reflectă nici sentimentele, nici opiniile vreunui adevărat newyorkez", a subliniat el, calificând tirada ca "furie plină de ură".

 

Președintele ales, Donald Trump, nu a reacționat personal, dar o purtătoare de cuvânt citată de New York Times a declarat că remarcile lui Carl Paladino sunt "total condamnabile și nu își au locul în discursul nostru public".

 

În fața reacțiilor provocate de comentariile sale, Carl Paladino a dat publicității o scrisoare deschisă în care consideră că afirmațiile sale "nu au nimic rasist".

 

Omul de afaceri din Buffalo (statul New York) a profitat de ocazie pentru a ataca din nou cuplul prezidențial, declarând că Barack Obama este un "laș fricos" și că Michelle Obama ar trebui "să meargă într-un loc unde va fi fericită". 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22