Anatol Șalaru, dupa demiterea sa: Pentru Republica Moldova începe o perioadă neagră

Vlad Toma | 27.12.2016

Anatol Șalaru, demis astazi din functia de ministru al Apararii de Igor Dodon, noul presedinte al Republicii Moldova, a transmis ca solicitarea de demitere a sa a venit din partea lui Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal si acuza acest partid ca ar fi devenit unul bolșevic.

Pe aceeași temă

 

"Cu puțin timp în urmă, la solicitarea expresă a lui Mihai Ghimpu, Igor Dodon a semnat decretul de demitere a mea din functia de ministru al apărării. Plec din această funcție cu conștiința împăcată că nu am fost demis pentru încălcări sau nerealizări în activitatea de ministru, ci doar pentru că am cerut schimbarea președintelui PL. Nu mi-am imaginat niciodată că sub conducerea lui Mihai Ghimpu Partidul Liberal se va transforma într-un partid de tip bolșevic unde, cei care contestă supremația liderului sunt executați," a transmis Șalaru.

 

El afirma de asemenea ca adevăratele motive ale demiterii sale sunt cele prezentate de Igor Dodon, faptul ca a "cochetat cu NATO" si ca era pentru unirea Republicii Moldova cu Romania. 


Fostul ministru al Apararii considera ca, prin demiterea sa, "Mihai Ghimpu i-a facut cadou lui Dodon ministerul apărării. Iată că după cuplul Roșca-Voronin un nou cuplu politic, Ghimpu-Dodon, intră în arena politicii moldovenești. Le doresc succes! Din păcate, pentru Republica Moldova începe o perioadă neagră în care, din nou, va trebui să ne apărăm identitatea româneasca, să ne apărăm ființa națională. Republica Moldova are nevoie de o revoluție morală, o revoluție a bunului simț."

 

***

 

Igor Dodon, noul presedinte al Republicii Moldova, l-a demis din functia de ministru al Apararii pe Anatol Șalaru, acuzandu-l pe acesta ca ar fi cochetat cu NATO si ca ar fi fost pentru unirea cu Romania:

 

"Acest ministru este cel care a cochetat cu NATO știind foarte bine că sîntem o țară neutră conform Constituției Republicii Moldova, a favorizat și a stat în avangarda apariției tehnicii militare americane în Piața Marii Adunări Naționale de Ziua Victoriei, care nu poate fi calificată altfel decît o provocare. A pledat și pledează deschis pentru unirea Republicii Moldova cu România."

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22