Atacuri teroriste dejucate în Europa. Arestări şi descinderi ale poliţiei

E.b. | 28.12.2016

Mai multe atacuri teroriste au fost zădărnicite în ultima perioadă. Un bărbat ce intenționa să comită un atac terorist în noaptea de Anul Nou a fost arestat de poliție în sud-vestul Franței, a anunțat miercuri o sursă din cadrul poliției franceze, informează Reuters.

Pe aceeași temă

 
 


Alte două persoane, una dintre care este suspectată că plănuia să atace polițiști, au fost arestate într-un alt raid al poliției în sud-vestul Franței, la Toulouse, a precizat sursa de informații citată, transmite Reuters, preluată de Agerpres.


În Franța, Marea Britanie și Germania, țări care au devenit ținte ale unor atacuri islamiste, poliția și-a sporit efectivele în locurile frecventate de turiști din orașele mari și în alte zone intens populate, după atacul care a avut loc recent la Berlin, într-un târg de Crăciun.


Bărbatul arestat la Cugnaux, la vest de Toulouse, "este cunoscut de poliție, el intenționa să comită un atac la 31 decembrie", a mai declarat sursa din cadrul poliției.


De asemenea, o sursă judiciară a confirmat arestările și a adăugat că acestea au avut loc marți, fiind vorba de două cazuri separate
 

 

Adolescent cu materiale explozibile

 

 

Poliția belgiană a arestat la Bruxelles un adolescent în vârstă de 14 ani care avea asupra sa materiale pentru producerea bombelor artizanale, relatează miercuri presa belgiană.


Împreună cu acesta au mai fost reținuți inițial alți trei adolescenți. Ei se aflau marți după-amiază împreună pe un șantier din apropierea stației de metrou Gara de Vest din Molenbeek, cartierul bruxellez unde au locuit o parte dintre jihadiștii care au comis atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles.


Agenții de poliție au intervenit după ce au observat fum venind dinspre respectivul șantier, unde i-au găsit apoi pe acești adolescenți jucându-se cu un extinctor. Unul dintre ei avea asupra sa un rucsac în interiorul căruia s-au găsite materiale pentru producerea de explozivi, inclusiv o sticlă pe care scria "Allah Akbar".


Ulterior s-a efectuat și o percheziție la domiciliul acestuia, unde s-au descoperit alte materiale de același fel, iar în memoria calculatorului său erau căutări despre "cum se produce o bombă". Adolescentul în vârstă de 14 ani susține că este un împătimit al chimiei și jocurilor video. El a rămas deocamdată în arest, dar ceilalți trei au fost eliberați.


Potrivit unui purtător de cuvânt al Parchetului belgian, citat de publicația La Libre Belgique, 'nicio infracțiune cu caracter terorist nu a fost menționată în acest dosar'.


"Desigur că profilul tânărului în vârstă de 14 ani este preocupant și din acest motiv Parchetul a cerut reținerea sa. Dar nu are nicio legătură cu vreo acțiune teroristă. S-a cerut reținerea pentru posesie de substanțe explozive, într-un context în care acest tânăr chiar pare perturbat de jocurile sale video", a mai spus purtătorul de cuvânt. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22