Dancu, raspuns lui Ghita: A fost un eveniment privat, nu aveam nicio functie publica

Fara Autor | 28.12.2016

Vicepremierul Vasile Dancu sustine ca evenimentul invocat de Sebastian Ghita, la care ar fi participat si procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, era unul "privat", iar in perioada la care se face referire el nu avea nicio functie publica.

Pe aceeași temă


"A fost un eveniment privat si perioada de referinta este una in care nu aveam nicio functie publica. Nu infirm sau nu confirm niciunul din ceeea ce s-a spus acolo, n-are nicio legatura cu ceea ce fac eu acum sau ce faceam in acel moment. (...) Sebastian Ghita a mai vorbit despre lucrul acesta acum vreo luna a dat o declaratie in care a spus ca la niste intalniri private m-a vazut si pe mine acolo", a declarat Dancu, referindu-se la declaratiile lui Sebastian Ghita.

 

In inregistrarea difuzata, Ghita pretinde ca are mai multe dovezi ale legaturilor sale cu sefa DNA, mentionand ca la aceste intalniri ar fi participat si generalul SRI Florian Coldea si un sef al CIA din Romania.

 

Ghita afirma ca "DNA-ul este instrumentul folosit de mai marii zilei şi de către interesele stăine pentru a zdrobi votul românilor. Liviu Dragnea a fost tot timpul campaniei sale şantajat şi ameninţat să nu devină prim-ministru. În ultima perioadă am fost şi eu vizitat de un avocat apropiat al DNA-ului care în mod direct mi-a spus că dacă fac nişte denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea, mai am o şansă. Mi s-a spus că dacă ştiu ceva despre familia lui Liviu Dragnea, răsplata va fi lipsa agresiunii împotriva familiei mele. Mi-au spus că îmi vor duce mama la DNA. Mi-au spus că îmi vor aresta fratele şi prietenii şi o să mă întâlnesc cu toţi la închisoare", spune Sebastian Ghiţă, conform Romania Tv.

 

Ghita afirma de asemenea ca ar fi avut sute de intalnire cu Kovesi, in sediile SRI si o intreaba pe sefa DNA daca isi aminteste de o petrecere dintr-o vila din Sinaia la care ar fi participat si Vasile Dancu. El a prezentat de asemenea mai multe mailuri tiparite care i-ar fi fost trimise de sefa DNA de pe adresa cucuveauamov@gmail.com

 

******

 

 

ICCJ a respins ieri cererea DNA de arestare preventiva in lipsa a fostului deputat Sebastian Ghita. Acesta a ramas sub control judiciar pe cautiune, cu interdictia de a parasi tara. DNA Ploiesti emisese un mandat de aducere pe numele lui Sebastian Ghita, in dosarul legat de vizita lui Tony Blair in Romania, dupa ce fostul deputat nu s-a prezentat la controlul judiciar.

 

Ministerul de Interne a cerut o ancheta la Directia de Operatiuni Speciale pentru a investiga modul in care politisti l-au pierdut din vedere pe fostul deputat pe DN1, dupa ce acesta ar fi participat la un eveniment organizat de SRI.

 

Conform informatiilor aparute in presa, Sebastian Ghita ar fi reusit sa fuga din Romania. El a ramas fara imunitate parlamentara acum cateva zile, in urma alegerilor, partidul din partea caruia a candidat netrecand pragul de 5%.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22