Presa străină:PSD evită criza politică prin nominalizarea lui Grindeanu,«veteran de stânga»

E.b. | 29.12.2016

Marile agenţii de presă anunţă decizia PSD de a-l nominaliza pe Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier, notând că social-democraţii aleg astfel să evite o criză politică. Un politician veteran de stânga pentru funcţia de premier, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

  
 

PSD, partidul care a câştigat alegerile legislative din urmă cu două săptămâni, a propus un politician veteran de stânga pentru funcţia de premier, transmite Reuters, preluată de News.ro.

 

 

Reuters afirmă că Sorin Grindeanu va obţine, probabil, cu uşurinţă, aprobarea preşedintelui. Grindeanu “este o propunere greu de refuzat”, a declarat profesorul de ştiinţe politice de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Sergiu Mişcoiu, citat de Reuters.

 

 

Este un stâlp regional al PSD, fost vicepremier, fost ministru, tânăr. Îndeplineşte criteriile”, a adăugat el.

 

 

“Victoria clară a PSD în alegeri a alimentat incertitudinea privind capacitatea României de a-şi menţine deficitul bugetar sub plafonul de 3% din Produsul Intern Brut, deoarece programul său de guvernare include planuri ambiţioase de cheltuieli”, avertizează agenţia internaţională.

 

 

Şi AFP anunţă că PSD a ales un nou premier miercuri, “calea liniştii”, evitând o criză.

 

 

Jurnaliştii francezi amintesc că şeful statului a refuzat marţi, fără să ofere motiv, nominalizarea lui Sevil Shhaideh în funcţia de premier, ceea ce i-a “înfuriat” pe social-democraţi.

 

 

Associated Press notează că partidul majoritar în Parlament a propus un politician regional pentru funcţia de premier. Associated Press afirmă că liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea să implementeze în ţară obiective precum “mai mulţi bani în buzunarele românilor, libertatea de a gândi, de a spera, de a avea un sistem medical bun”.

 

Decizia PSD este anunţată şi de Sputnik News, care nu comentează.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22