Iohannis: Nu puteam spune public doar jumatate de adevar si sa distrug viata lui Shhaideh

Dora Vulcan | 29.12.2016

Klaus Iohannis nu va formula un raspuns in cursul zilei de joi cu privire la cea de a doua propunere pentru functia de prim ministru in persoana lui Sorin Grindeanu, cu care a avut deja o intalnire de jumatate de ora la Cotroceni. El ar fi spus despre Grindeanu ca ar fi "pregatit". Cel mai probabil raspunsul privitor la Grindeanu va fi dat Presedintele Klaus Iohannis va anunta cel mai probabil pana in data de 3 ianuarie.

Pe aceeași temă

 

UPDATE  Potrivit  unor surse de la Cotroceni citate de HotNews, presedintele Iohannis le-a comunicat celor de la PSD, printr-o adresa scrisa semnata de consilierul prezidential Laurentiu Stefan, ca o respinge pe Sevil Shhaideh, trimisa concomitent cu anuntul facut la Cotroceni.  Presedintele Iohannis nu a prezentat public motivele respingerii pentru ca nu putea spune “doar jumatate din ce stie” si nu a dorit “sa-i distruga viata lui Sevil Shhaideh”.

 

 Motivele respingerii sunt atat de natura interna, dar mai ales de natura externa. care au legatura cu  sotul lui Sevil Shhaideh in privinta caruia  au aparut in presa informatii ca are legaturi cu regimul Assad, iar unul din fratii lui Akram Shhaideh are interdictie de intrare in UE.  Presedintele Iohannis a trebuit sa tina cont atat de relatiile diplomatice ale Romaniei cu Siria, cat si cu aliatii din NATO.  Din acest motiv n-au putut fi comunicate in mod oficial motivele respingerii lui Shhaideh, au mai explicat sursele de la Cotroceni.

 

Presedintele Iohannis s-ar fi aratat nemultumit de faptul ca PSD nu si-a respectat procedurile interne in ce priveste desemnarea unui premier, acordand un cec in alb lui Liviu Dragnea pentru a alege pe oricine doreste.
 

Liviu Dragnea a declarat marti ca nu a primit nicio informare pe adresa de la partid, nici personal.  „Nu am primit nimic pe adresa la partid, nici personal. Am Whatsapp si Telegram si Gmail. Nu am primit nimic, sa mi se spuna: Domnule, vezi că ai înnebunit, vine aici nu ştiu ce structură teroristă”, a spus Dragnea. 
 

 

*******

 La 11.50, Grindeanu a ajuns la sediul Administratiei Prezidentiale. Sorin Grindeanu a fost chemat joi, la ora 12.00 la Palatul Cotroceni pentru o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis. Intalnirea celor doi s-a incheiat dupa o jumatate de ora, clipa din care toata suflarea romaneasca, dar mai ales cea a PSD a asteptat un semn din partea Cotrocenilor.

 

 

Grindeanu este a doua propunere a coalitiei PSD-ALDE dupa ce Iohannis a refuzat sa o desemneze pe Sevil Shhaideh, prima propunere a coalitiei pentru postul de premier. 

 

 

 

Liderii PSD si ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu i-au trimis miercuri seara presedintelui Klaus Iohannis o scrisoare in care in anunta de nominalizarea lui Sorin Grindeanu pentru postul de premier si il avertizeaza ca refuzul sau de a o desemna pe Sevil Shhaideh, prima lor nominalizare pentru postul de prim-ministru, s-ar fi aflat in afara cadrului constitutional, acceptarea noii lor propuneri, Sorin Grindeanu, fiind menita a duce la evitarea unei crize politice.

 

 

 

Scrisoarea PSD - ALDE adresata lui Iohannis miercuri seara, dupa nominalizarea lui Grindeanu

 

 

"Avand in vedere declaratia dumneavoastra publica din data de 27 decembrie 2016, prin care ati anuntat ca nu acceptati propunerea Coalitiei PSD-ALDE ca doamna Sevil Shhaideh sa fie desemnata candidat la functia de prim-ministru, fara a preciza motivele acestui refuz, va aducem la cunostinta ca in sedintele de astazi ale forurilor de conducere ale Partidului Social Democrat si ale Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor am analizat cu toata responsabilitatea situatia in care se afla tara.

 

 

Prioritatea noastra ca partidele care au castigat detasat alegerile parlamentare, detinand majoritatea in Senat si in Camera Deputatilor este stabilitatea Romaniei, implementarea, cat mai rapid, a masurilor din Programul de Guvernare al Coalitiei PSD-ALDE, o viata mai buna pentru romani intr-o tara libera si prospera.

 

 

Desi apreciem ca fiind in afara cadrului constitutional procedura prin care nu ati fost de acord cu desemnarea doamnei Sevil Shhaideh pentru functia de prim-ministru, pentru a pune capat instabilitatii politice actuale care nu este generata de noi pentru a evita intrarea tarii intr-o criza politica profunda, cu responsabilitate si respect fata de votul romanilor din 11 decembrie, am decis sa va transmitem o noua nominalizare in vederea desemnarii drept candidat la functia de prim-ministru, in persoana domnului Sorin Mihai Grindeanu."

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22