Trump, in scandalul expulzarilor: Buna miscarea lui Putin. Am stiut ca e foarte destept!

E.b. | 31.12.2016

Donald Trump, presedintele ales al SUA, l-a laudat inca o data pe Vladimir Putin, catalogandu-l "foarte destept" pentru ca nu a raspuns cu aceeasi moneda sactiunilor impuse de presedintele american in exercitiu, Barack Obama, care a dispus expulzarea unor diplomati rusi.

Pe aceeași temă

 
 


"Nu le vom crea probleme diplomatilor americani. Nu vom expulza pe nimeni. (...) Urmatorii pasi pentru restaurarea relatiilor ruso-americane vor fi luati pe baza politicilor implementate de administratia presedintelui Trump", a declarat Vladimir Putin, ba chiar i-a invitat pe copiii diplomatilor americani din Rusia la un spectacol de Anul Nou organizat la Kremlin.

 

Replica lui Donald Trump nu s-a lasat asteptata. Presedintele ales al SUA, care isi va prelua oficial mandatul pe 20 ianuarie, a raspuns in stilul caracteristic pe Twitter. "Foarte buna miscarea cu amanarea (raspunsului la sanctiuni - n.red.) (din partea lui V. Putin) - Intotdeauna am stiut ca este foarte destept!", a scris Donald Trump pe reteaua de socializare, prin care poate comunica direct cu toti cei peste 18 milioane de oameni care ii urmaresc contul,  conform ziare.com


Reactiile vin dupa ce administratia Obama a anuntat joi ca va expulza 35 de diplomati rusi detasati la San Francisco si Washington, care au avut 72 de ore la dispozitie pentru a parasi SUA, si a blocat accesul tuturor oficialilor rusi in doua sedii din New York si Maryland. Masura a fost luata in contextul scandalului privind implicarea Moscovei in procesul electoral din SUA.


Dupa anuntul Washingtonului, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a recomandat lui Putin sa expulzeze 35 de diplomati americani din Rusia - 31 de la ambasada SUA in Moscova si patru de la consulatul american in Sankt Petersburg, sustinand ca acuzatiile privind ingerintele Moscovei in alegerile din SUA sunt "lipsite de temei".


Sanctiunile impuse Rusiei ar putea fi insa anulate de Donald Trump, dupa ce acesta va ajunge la Casa Alba, iar replica de astazi a republicanului la miscarea abila a lui Putin pare sa confirme acest lucru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22