Merkel şi-a dat seama că terorismul islamist este cea mai mare provocare pentru Germania

E.b. | 31.12.2016

Cancelarul Angela Merkel a declarat, într-un mesaj adresat naţiunii cu ocazia Anului Nou, că terorismul islamist reprezintă cea mai mare provocare pentru Germania după atentatul sângeros de la târgul de Crăciun din Berlin.

Pe aceeași temă

 

 

De asemenea, aceasta a promis că va introduce o nouă legislaţie pentru a îmbunătăţi situaţia de securitate, după ce tunisianul Anis Amri a condus un camion în mijlocul mulţimii de la târgul Breitscheidplatz, transmite Reuters. preluată de News.ro.

 

Merkel i-a îndemnat pe cetăţenii germani să uite de atracţia populismului, întrucât interesul naţiunii este de a-şi asuma un rol de conducere în adresarea problemelor multiple cu care se confruntă în acest moment Uniunea Europeană.

 

”Mulţi ataşează de anul 2016 sentimentul că lumea s-a întors pe dos, ori ceea ce până acum era o reuşită este pus sub semnul îndoielii. Un exemplu în acest sens este Uniunea Europeană sau democraţia noastră parlamentară, care aparent pentru unii nu urmăreşte interesul cetăţenilor, ci serveşte doar interesul unui anumit grup. Ce distorsiune”, a declarat cancelarul german, făcând trimitere la ascensiunea extremei-drepte de la Alternativa pentru Germania (AfD).

 

Între timp, liberalii americani o consideră pe Angela Merkel o ancoră de stabilitate şi raţiune într-un an dezastruos pentru politica internaţională, în care Donald Trump a devenenit preşedintele-ales al Statelor Unite, britanicii au votat pentru ieşirea din UE, iar relaţiile ruso-americane au coborât până la nivelul din Războiul Rece.

 

Merkel a comparat Brexit-ul cu o ”rană adâncă” pentru proiectul european şi a explicat că statele membre ar trebui să se concentreze pe interesul comun care transcende întotdeauna orice interese naţionale egoise, chiar dacă uneori birocraţia este ”înceată şi anevoioasă” la nivelul UE.

 

”Da. Europa ar trebui să se concentreze pe ceva mai bun decât ideea de stat naţional. Dar germanii nu ar trebui niciodată să creadă că fiecare ar putea să aibă o viaţă mai bună pe cont propriu”, a explicat cancelarul Germaniei.

 

Valul de migranţi care a ajuns în ultimul an în Germania a avut un impact uriaş asupra popularităţii Angelei Merkel şi a dus la creşterea susţinerii pentru extremiştii de la AfD, care argumentează că Islamul este incompatibil cu Constituţia. Însă, conservatorii au şanse mari să câştige alegerile generale din septembrie 2017.

 

Angela Merkel candidează pentru un al patrulea mandat la conducerea Germaniei.

 

În discursul de Anul Nou, liderul german a promis că va introduce măsuri de securitate suplimentare după ce un migrant tunisian a condus un camion în mijlocul mulţimii de la un târg de Crăciun din metropola Berlin. Un număr de 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 56 au fost rănite în incidentul de la Breitscheidplatz.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22