Raluca Pruna: Strategia muncii oneste e minoritara. Manipularea grosolană face rating

Vlad Toma | 02.01.2017

Raluca Pruna, ministrul tehnocrat al Justitiei, afirma, intr-un scurt bilant al activitatii sale la minister in anul care a trecut, ca si-ar fi dorit sa existe o mai buna comunicare intre echipa guvernamentala din care a facut parte si cetateni.

Pe aceeași temă

 

"Mi-aș fi dorit ca mesajul echipei guvernamentale din care fac parte să fi ajuns în mai mare măsură la publicul pe care l-am servit. Spun bine: l-am servit. Pentru că aceasta este guvernarea responsabila - a fi in slujba cetății care te investește cu încredere. Strategia muncii oneste, in slujba cetățeanului, cu responsabilitate față de banul public, cu transparență în deciziii, cu respect fata de colegii din subordine, pe care ii conduci prin puterea exemplului si nu prin cultura fricii, pare deocamdată minoritară. În schimb, fac rating manipularea grosolană, minciuna cu cât mai gogonata cu atât mai credibilă și injuriile, calomniile, decredibilizarea prin repetarea obsesivă a injuriilor și calomniilor. Lista acestora e lungă, prea bine cunoscută și nu mai merită reluată acum," transmite actualul ministru al Justitiei.

 

Raluca Pruna considera ca guvernul tehnocrat si-ar fi putut explica mai bine activitatea, raspunzand in acelasi timp calomniilor venite din partea adversarilor "Cred că puteam explica mai bine ce si cât facem, cât si cum reparăm greșeli de sistem acumulate în ani. Am presupus că e de ajuns să ne facem treaba contra cronometru, fără sa pierdem timp răspunzând atacurilor nerușinate."

 

Ministrul Justitiei afirma insa ca nu va mai dura mult pana cand activitatea onesta a celor aflati la putere va fi recunoscuta si recompensata de catre cetateni: "Sunt convinsă că, pe termen mediu, semințele plantate de noi în acest an vor da roade. Sunt sigură că acest alt fel de a sluji cetatea este mâna câștigătoare. Nu imediat, dar foarte curând. Sunt sigură că solul este mai fertil decât cred politicienii de carieră (cei binecunoscuți,, nu ca noi, cei mulți, anonimi, cu cariere cinstite si muncite)."

 

Pruna ii acuza pe acesti politicieni ca, acum un an, dupa ce "au patronat timp de 25 de ani stagnarea, hoția și risipa fugeau de responsabilitatea formării unui guvern."

 

Ea considera ca echipa premierului Ciolos a demonstrat ca se poate guverna si altfel: "Am arătat in acest an că se poate guverna și altfel. Si că lipsește, poate, doar curajul de a face pasul înainte și de a cere fiecare dintre noi, în fiecare zi, peste tot, o bună guvernare pentru această țară. Am învățat însă în acest an că suntem mai mulți decât cred ei, cei care au excelat doar în clientelism și lipsa de performanță."

 

Raluca Pruna afirma ca bilantul sau la conducerea Ministerului Justitiei este public si afirma ca le va raspunde tuturor celor care vor raspandi miniciuni despre acest mandat.

 

Bilantul publicat de Raluca Pruna: 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22