Raetchi catre Grindeanu: 2% din PIB pentru Aparare ar trebui sa fie o tinta in buget

Dora Vulcan | 02.01.2017

"Îmi exprim încrederea că premierul desemnat înțelege necesitatea de a respecta acordurile internaționale ale României și înțelegerile interne și că proiectul de buget propus de guvernul pe care îl va conduce va conține acordarea a 2% din PIB în domeniul Apărării", a spus vicepresedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

"Armata română are nevoie de o dotare corespunzătoare care să țină cont nu numai de angajamentele asumate de țara noastră în fața NATO, dar și de contextul regional. În 2016, aproape o treime din bugetul destinat Apărării a fost direcționat către dotarea Armatei, iar acest ritm trebuie să fie menținut. Precizez aici că achiziționarea celor 4 corvete multirol se ridică la aproximativ 1,6 miliarde de euro pe durata a 7 ani, la care se adaugă și costurile lucrărilor de modernizare a fregatelor, ca parte a dotărilor necesare forțelor navale. De asemenea, vitală este și dotarea forțelor terestre cu vehiculele necesare, precum și cu sisteme de comunicații și informatică, dar și înzestrarea Armatei cu o nouă escadrilă de avioane F16", a afirmat Raețchi, potrivit unui comunicat remis presei.

 

 

 

Raetchi i-a sugerat premierului desemnat sa tina cont si de faptul ca o serie de drepturi pentru pentru personalul militar, polițiști și funcționarii cu statut special din sistemul penitenciarelor au fost sistate de la plata:

 

 

 

"Având în vedere privațiunile și interdicțiile prevăzute în statutul cadrelor militare/polițiștilor, dar mai ales faptul că îndeplinirea atribuțiilor de serviciu poate merge până la sacrificiul vieții, consider că urgentarea și finalizarea recalculării pensiilor militare în cel mai scurt timp, precum și acordarea rapidă a sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit, care a fost sistată în 2009, trebuie luate în calcul."

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22