Trump: Rachetele Coreei de Nord nu vor lovi niciodata SUA. Noi critici la adresa Chinei

Vlad Toma | 03.01.2017

Donald Trump, presedintele-ales al SUA, a raspuns anuntului facut de Coreea de Nord legat de dezvoltarea unei rachete balistice intercontinentale care ar putea sa atinga teritoriul SUA.

Pe aceeași temă

 

"Coreea de Nord tocmai a afirmat ca este in stadiile finale ale dezvoltarii unei arme nucleara care ar putea atinge teritoriul SUA. Acest lucru nu se va intampla niciodata", a afirmat Trump, pe contul sau de Twitter.

 

Presedintele-ales al SUA a atacat din nou China, acuzand aceasta tara ca refuza sa se implice in incercarea de a bloca proiectele nucleare ale Coreei de Nord:

 

"China a scos cantitati masive de bani si de bogatie din SUA printr-un comert total unilateral, dar nu vrea sa dea o mana de ajutor in cazul acestor probleme cu Coreea de Nord. Frumos!", a mai scris presedintele-ales.

 

Kim Jong Un, presedintele Coreei de Nord a anuntat recent ca tara sa a dezvoltat o racheta balistica intercontinentala pe care o va testa in curand.

 

Coreea de Nord a efectuat in acest an mai multe teste nucleare starnind reactii dure din partea comunitatii internationale.

 

Organizatia Natiunilor Unite a votat in decembrie noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord, printr-o rezolutie adoptata in mod unanim. ONU a condamnat astfel testele nucleare efectuate de autoritatile de la Phenian in 9 septembrie.

 

Noile sanctiuni tintesc sursele fondurilor pe care Coreea de Nord le-a folosit in programul sau nuclear si in cel legat de rachetele balistice, impunandu-se o limita pe cantitate de carbune care poate fi exportata anual de aceasta tara.

 

Rezolutia impune ca exporturile totale de carbune ale Coreei de Nord catre toate statele membre sa nu depaseasca 400 de milioane de dolari anual incepand cu 1 ianuarie 2017.

 

Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, a declarat atunci ca, din luna ianuarie 2016, Coreea de Nord a organizat doua teste nucleare si cel putin 25 de lansari ale unor rachetele balistice.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22