Turcan:PNL va vota impotriva noului guvern si are informatii ca PSD vrea legea amnistiei

Dora Vulcan | 03.01.2017

"Exista informatii consistente ca urmeaza sa prezinte in Parlament o lege a amnistiei, informatiile sunt din grupurile parlamentare ale PSD. PNL solicita PSD sa spuna clar daca va propune Parlamentului sau nu legea amnistiei. Sa spuna clar romanilor daca legea amnistiei a facut parte din programul de guvernare asumat de PSD in campania electorala, daca PSD a primit voturi pentru legea amnistiei si cum va actiona in continuare in parlament PSD cu privire la aceasta lege", a avertizat marti interimara de la conducerea PNL, Raluca Turcan. Ea a anuntat ca liberalii vor vota impotriva guvernului Grindeanu in Parlament.

Pe aceeași temă

 

 

 

Raluca Turcan a anunțat marți că liberalii vor vota împotriva noului Guvern, susținând că lista este "încropită" în funcție de interesele personale sau de grup ale celor din PSD și ALDE.

 

 

"Vizibil marcat de obsesia controlului, dl Liviu Dragnea a prezentat românilor o listă aflată sub tutela sa personală. Singurul lucru pe care l-ar putea face în interes public miniștrii propuși de către Liviu Dragnea ar fi să guverneze clar, transparent și să se emancipeze de sub tutela feudală a lui Liviu Dragnea. Așadar, PNL va vota împotriva Cabinetului PSD, va vota împotriva unei scheme supradimensionate a Guvernului și făcută pentru clientela politică", a declarat Turcan după ședința Biroului Politic Național al PNL, citata de Agerpres.

 

Întrebată cum vede nominalizarea lui Teodor Meleșcanu ca ministru de Externe, ea a răspuns: "Întreaga listă a Guvernului este una încropită în funcție de interese personale sau de grup ale celor din alianța PSD-ALDE".

 

Cu privire la propunerea lui Florin Iordache la conducerea Ministerului Justiției, Turcan a afirmat că aceasta este una "de sacrificiu" fara sa explice pe ce se bazeaza. 

 

Ea a cerut PSD sa spuna daca intentioneaza sa renunte la promisiunile din programul de guvernare.

 

"Să spună public PSD dacă renunță la cota de TVA de 19%, la eliminarea accizei pe combustibil și la eliminarea taxei pe stâlp. Să nu uităm că acestea sunt modificări la Codul fiscal făcute prin acord politic tocmai pentru a oferi predictibilitate mediului economic, pentru a oferi o bază de plecare pentru investițiile care se fac în România. Este obligatoriu ca dl Dragnea să ne spună dacă renunță chiar la unele prevederi din legea domniei sale cu privire la eliminarea celor 102 taxe, renunță la acordul din Codul fiscal cu privire la măsurile pe care le-am enunțat, se dezice de propriul program de guvernare", a afirmat Turcan.

 

Liberalii mai cer social-democraților să spună clar dacă vor propune Parlamentului o lege a amnistiei.

 

"Există informații consistente că urmează să prezinte în Parlament o lege a amnistiei, informațiile sunt din grupurile parlamentare ale PSD, și de asemenea există informații că există o serie de modificări la Codul fiscal tocmai pentru că unele propuneri populiste ale PSD din campanie sunt nesustenabile și atunci povara se duce automat pe mediul de afaceri, care spera că va exista o predictibilitate prin Codul fiscal pentru a-și întemeia și dezvolta afacerea", a mai susținut președintele interimar al PNL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22