Dragnea il deserveste pe Hunor cu un post la Cultura ca sa-i voteze guvernul in Parlament

Dora Vulcan | 03.01.2017

Președintele UDMR Kelemen Hunor s-a aratat foarte nemultumit marti de schimbarea denumirii Ministerului Culturii, care i-ar lasa "un gust amar" daca in interiorul acestei institutii nu va exista si o structură care să se ocupe de minorități. Prompt ca un sef de sala, liderul PSD Liviu Dragnea a sarit cu o declaratie publica in care a anuntat imediat infiintarea unui post de secretar de stat la Cultura pentru UDMR. La schimb cu sprijinul in Parlament pentru guvernul Grindeanu, desigur.

Pe aceeași temă

 

 

 

Precizarea a fost făcută în contextul în care viitoarea denumire a Ministerului Culturii, așa cum se regăsește ea în noua formulă guvernamentală, este Ministerul Culturii și Identității Naționale.

 

 

 

"Am avut o discuție legată de denumirea Ministerului Culturii. Noi am spus că conținutul este important, dar nu putem să nu vorbim și despre simboluri și simbolurile au un rol important în politică și în viața fiecărui om. Schimbarea denumirii, dacă nu se găsește în structura Ministerului Culturii o entitate care se va ocupa și de minoritățile naționale, atunci această denumire va lăsa un gust amar, va însemna că se gândește cel care a făcut această propunere doar la români, nu și la minoritățile etnice, nu și la maghiari, nu și la celelalte 18 minorități din România", a spus Kelemen Hunor la finalul ședinței grupurilor parlamentare ale UDMR, citat de Agerpres.

 

 

 

Hunor a propus crearea unei structuri în interiorul ministerului care să se ocupe și de minoritățile naționale, de protecția identității acestora și de cultura lor.

 

 

 

"Răspunsul a fost pozitiv și din partea domnului Dragnea, și din partea domnilor Tăriceanu și Constantin, și din partea premierului desemnat, Sorin Grindeanu", a adăugat liderul UDMR.

 

 

 

UDMR propune, Dragnea dispune. Cu un pret bine negociat

 

 

La randul sau, Dragnea a spus ca infiintarea unui post de secretar de stat la Ministerul Culturii pentru cultura minorităților reprezintă o idee bună, aceasta fiind discutată de liderii coaliției PSD-ALDE și UDMR marți seara.

 

 

 

"La finalul discuției, dl președinte Hunor ne-a spus că în principiu susțin Guvernul. (...) Nu am discutat punctual, dar pot spune o solicitare care mi se pare corectă — la Ministerul Culturii, preluând modelul de la Ministerul Educației, să fie înființat un post de secretar de stat pentru cultura minorităților naționale. Mi se pare o idee bună și cred că premierul desemnat o să fie de acord mâine, când vor stabili legea de organizare și funcționare a Guvernului. În rest nu s-a discutat nimic punctual", a precizat președintele Camerei Deputaților.

 

 

Potrivit acestuia, acordul de colaborare parlamentară cu UDMR va intra efectiv în aplicare după votul de învestitură a noului Cabinet.

 

 

"S-a discutat despre votul de învestitură, urmând ca după instalarea Guvernului protocolul de colaborare parlamentară să intre efectiv în aplicare și punctual pe fiecare proiect de lege, dacă este în acord și cu programul dumnealor politic și legislativ, să avem o colaborare care să se materializeze în legi pe care să le susținem împreună, inclusiv cele care vin de la Guvern. (...) Toate acele puncte rămân în vigoare", a susținut Dragnea.

 

 

La scurt timp, UDMR a anuntat ca va sustine guvernul in Parlament si programul sau de guvernare, desi UDMR nu ar da "cecuri in alb" cabinetului a carui componenţă a fost facuta publica marti de Liviu Dragnea in locul premierului Grindeanu. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22