Preda (PNL):La comisie, lui Carmen Dan (MAI) i s-au pus întrebări uşoare, pregătite de PSD

E.b. | 04.01.2017

Carmen Daniela Dan, propusă pentru preluarea MAI, a primit aviz pozitiv din partea comisiilor reunite de apărare. Ea susţine că a venit pregătită cu programul de guvernare, astfel încât a putut răspunde întrebărilor parlamentarilor.

Pe aceeași temă

 
 

 

Opoziţia a acuzat că i-au fost adresate întrebări uşoare, pregătite de PSD, precum care sunt direcţiile principale din MAI, conform News.ro.

 

Carmen Dan, propusă de PSD la de Interne, a primit 17 voturi "pentru" şi 11 voturi "împotrivă". Liberalul Cezar Preda a anunţat că întreaga opoziţie a votat împotriva avizării, pe motiv că ministrul propus nu era pregătit decât cu întrebările venite de la PSD.

 

"Doamna e pusă acolo. Avea întrebările puse, de la PSD. Cele clasice, care sunt direcţiile (din minister ) (...) Toată opoziţia a votat împotrivă, e clar că e un ministru care îşi asumă un program de guvernare făcut de altcineva, vag şi ineficient", a spus Cezar Preda.

 

În replică, ministrul propus la Interne a afirmat că nu a venit cu întrebări pregătite, ci cu programul de guvernare, care i-a convins pe parlamentari.

 

"Nu am venit pregătită cu întrebări, am venit pregătită cu programul de guvernare", a răspuns ea acuzaţiilor opoziţiei.

 

Întrebată despre disputele privind accesul presei în sală, Carmen Dan a spus că decizia a aparţinut comsiilor. "S-au pus întrebări, s-a supus la vot. Este decizia comisiei, nu am influenţat în niciun fel această decizie", a spus ea, afirmând însă că vrea să susţină transparentizarea MAI.

 

Întrebată despre alte probleme cu care se confruntă MAI, precum plecarea cadrelor, Carmen Dan a afirmat că anul 2016 a văzut o ieşire "masivă" din sistem, de 12.000 de persoane, însă ministerul va continua politicile de dotare, atât cu personal, cât şi cu tehnică.

"Voi analiza foarte bine ce se întâmplă la MAI şi care sunt vulnerabilităţile. Din informaţiile mele, ne confruntăm cu o problemă de subdimensionare a resursei umane şi vom continua măsurile de asigurare a dotării tehnice şi logistice", a spus Carmen Dan.

 

Ea a fost întrebată şi de alte probleme de la nivelul instituţiei pe care o va conduce, precum implementarea cotelor obligatorii de refugiaţi, însă a spus că va da răspunsuri complete după ce va ajunge la minister.

 

"Sunt discuţii pe care le voi analiza, sunt obiective pe care le voi discuta în momentul în care voi avea toate...", a explicat ministrul propus, fiind întreruptă de preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, Dorel Căprar (PSD), care nu a mai dorit să răspundă întrebărilor.

"Va avea timp doamna ministru să vă răspundă când va ajunge la minister", a spus social-democratul.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22