Klaus Iohannis catre guvernul Grindeanu: trebuie sa livrati tot ce ati promis in campanie

Dora Vulcan | 04.01.2017

"Trebuie să livraţi ceea ce a fost promis în campania electorală. Campania electorală nu e doar un circ mediatic, sau poate că este (...) De asta aţi fost votaţi şi asta trebui să livreze Guvernul. Sper ca într-o zi să îmi explicaţi cum veţi face astfel încât să vă încadraţi în deficit bugetar de 3%, să creşteţi salariile, să scădeţi impozitele, TVA şi multe alte lucruri", i s-a adresat presedintele Klaus Iohannis guvernului Grindeanu dupa depunerea juramantului de investitura de la Cotroceni.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 

"Eu vă doresc să aveţi un mandat de succes, românii îşi doresc să aibă un guvern de succes. Câteva lucruri însă cred că se aşteaptă de la dumneavoastră, cel puţin eu le aştept şi cred că sunt în asentimentul românilor cu aceste aşteptări. Aştept să păstraţi clară, vizibilă şi declarată orietarea euro-atlantică a României, să întăriţi poziţia României în cadrul NATO şi al UE. Eu aştept şi mulţi aşteaptă să faceţi tot ce se poate să sprijiniţi o justiţie independentă în România. Asta înseamnă întărirea statului de drept. Aţi jurat să faceţi tot ce puteţi pentru o democraţie matură în România. O democraţie fără stat de drept nu ne putem imagina în Europa. Aştept şi aşteptăm cu toţii", a spus Iohannis. 

 

 

 

"Este extrem de important ca, după ce creşteţi toate salariile, scădeţi toate taxele şi impozitele, renunţaţi la impozite de multe feluri, să ne găsim totuşi într-o zonă a sustenabilităţii, să avem o datorie publică rezonabilă, să avem un deficit, care dacă se poate să fie sub 3% deficit, şi foarte important, cu toate aceste măsuri pe care le veţi îndeplini, să aveţi vă rog grijă ca economia României să crească", a atenţionat Iohannis.

 

 

 

 

"Asta garantează până la urmă şi unitatea, şi independenţa, şi integritatea teritorială, şi suveranitatea. Fără securitate naţională aceste lucruri s-ar putea să nu fie de la sine înţelese. O securitate naţională care în mod clar este în strânsă legătură cu stabilitatea României. Dacă vorbesc de stabilitate, este important de ştiut că pentru noi nu contează doar stabilitatea internă, cât şi stabilitatea regională. România este o ţară care vrea şi poate să fie ceea ce am numit eu România puternică. România poate să rămână pol de stabilitate şi de securitate în regiune. Pentru asta este însă nevoie să vă implicaţi cu toţii", a spus la final Klaus Iohannis.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22