Olguţa Vasilescu, la Ministerul Muncii: Primele măsuri, şapte ordonanţe de urgenţă

E.b. | 05.01.2017

Lia Olguţa Vasilescu, Ministrul Muncii, a spus, joi dimineaţă, la intrarea în sediul instituţiei pe care o conduce începând de astăzi, că primele măsuri care vor fi luate sunt şapte ordonanţe de urgenţă ce vor fi prezentate de ”cineva de la partid”.

Pe aceeași temă

 

 

Ea spune  că foarte curând noul Guvern va arăta că nu se va întâmpla "niciun dezastru în România”, transmite News.ro.

 

Olguţa Vasilescu a ajuns la minister în jurul orei 8.30.

 

Întrebată de jurnalişti dacă vor fi bani pentru măsurile ”populiste” din programul de guvernare, Olguţa Vasilescu a răspuns: ”Ce înseamnă măsuri populiste? Că populaţia trebuie să trăiască mai bine sunt măsuri populiste? Eu cred că o să vă convingeţi foarte curând că vom aplica acest program cu bună-credinţă şi nu se va întâmpla niciun dezastru în România”.    

 

De asemenea, întrebată care va fi prima măsură pe care o va lua, ea a spus că sunt şapte ordonanţe de urgenţă care vor fi prezentate de ”cineva de la partid”.

 

La scurt timp după Olguţa Vasilescu, la Ministerul Muncii a ajuns şi fostul ministru Dragoş Pîslaru.

 

El a spus că "destoinicia unui ministru cu o agendă socială nu este să cheltuiască mulţi bani din buget, ci puţini bani". 

 

”Destoinicia unui ministru cu o agendă socială nu este să cheltuiască mulţi bani din buget, ci puţini bani, dar să facă nişte reforme structurale care să determine schimbări ale societăţii şi cred că este un lucru important şi pentru mandatul acestui guvern ca pe lângă lucrurile care sunt legate de salarii, pensii şi alte lucruri să înţelegem cum putem îmbunătţi societatea, care este proiectul de societate către care tindem”, a afirmat Pâslaru.                      

 

El a adăugat că Legea salarizării poate fi găsită pe site-ul Ministerului Muncii şi este în consultare, nefiind ”în transparenţă decizională”.

 

Urmează ca actualul guvern să-şi aleagă lucrurile bune din această lege, să completeze cu ce crede că nu este bine şi să vină, aşa cum a promis, cu o lege a salarizării”, a mai spus Sorin Pâslaru.

 

Guvernul Sorin Grindeanu a primit, miercuri, votul de învestitură din partea celor două Camere ale Parlamentului, după care premierul şi cei 26 de miniştri au depus jurământul de învestire în funcţie la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus noilor miniştri, după depunerea jurământului, că îşi doreşte ca într-o zi să îi explice cum vor ajunge la deficit bugetar de 3 la sută, cum vor creşte salariile, cum vor scădea impozitul, TVA şi multe alte lucruri. Şeful statului le-a mai spus că trebuie să "livreze" ceea ce au promis în campania electorală.

 

De la ora 21.00, a avut loc prima şedinţă a noului guvern, care a durat mai puţin de o oră. Premierul Sorin Grindeanu le-a cerut miniştrilor să facă un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, pentru a putea să le prezinte la următoarea şedinţă de Guvern, care va avea loc vineri.

 

Joi dimineaţă, noii miniştri au mers la sediul ministerelor pentru a-şi prelua mandatele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22