Ministrul polonez de externe, despre conaţionalul Tusk: Icoană a răului și a stupidității

E.b. | 05.01.2017

Witold Waszczykowski, ministrul polonez al afacerilor externe, l-a calificat pe compatriotul său Donald Tusk (foto), președintele Consiliului European, drept "icoană a răului și a stupidității" în cadrul unui interviu. Potrivit ministrului, președintele Tusk ar trebui să rămână "departe de Polonia".

Pe aceeași temă

 

 

Interviul a fost acordat, în cursul săptămânii, agenției de presă belgiene Belga, citată miercuri de RTBF în pagina sa electronică, conform Agerpres.

 

Șeful diplomației poloneze răspundea astfel unui mesaj prin Twitter al lui Donald Tusk care le urase polonezilor cu ocazia Noului An "o țară eliberată de rău și de stupiditate".


Potrivit ministrului, președintele Tusk ar trebui să rămână "departe de Polonia", el exprimându-și de asemenea neliniștea cu privire la imaginea țării sale în străinătate și urându-i acestuia să poată apăra o democrație "normală", în timp ce Rusia luptă pentru o democrație "suverană", iar Occidentul pentru o democrație "liberală".


În ultima săptămână, liderul partidului ultraconservator Dreptate și Justiție (PiS), Jaroslaw Kaczynski, afirmase că guvernul polonez nu va susține candidatura lui Donald Tusk pentru un al doilea mandat la președinția Consiliului European.


Jaroslaw Kaczynski a mai afirmat în trecut că îl consideră pe Donald Tusk - prim-ministru între anii 2007-2014 - "responsabil din punct de vedere moral" pentru catastrofa aeriană de la Smolensk în 2010, în care și-a pierdut viața președintele Lech Kazcynski, fratele actualului lider al PiS. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22