Iohannis a promulgat legea prin care sunt eliminate 102 taxe nefiscale, initiata de Dragnea

Vlad Toma | 06.01.2017

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat astazi legea prin care sunt eliminate 102 taxe nefiscale, inclusiv taxa radio-tv, lege initiata de presedintele PSD Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

 

Presedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului acum cateva zile aceasta lege insa Camera Deputatilor a respins cererea de reexaminare a sefului statului cu 174 voturi contra si 85 pentru.

 

Majoritatea PSD-ALDE-UDMR respinsese cu o zi inainte, in Senat, cererea presedintelui Iohannis de reexaminare a acestei legi, in timp ce PNL, USR si PMP au votat impotriva.

 

Presedintele Iohannis a declarat atunci ca a retrimis legea in Parlament pentru ca nu este de acord cu eliminarea taxei radio-tv: "Voi retrimite legea inapoi in Parlament. Nu trebuie sa se renunte fara o discutie calma la taxa radio tv. Aceasta trebuie discutata de noul Parlament. Ramane de vazut ce va decide noul Parlament. Acesta va trimite o noua forma a legii si o voi promulga atunci," a spus atunci Iohannis.

 

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a afirmat acum cateva saptamani, intr-un discurs tinut in Parlament inaintea votarii legii care elimina taxa radio-tv, ca si in prezent Radioul si Televiziunea iau bani de la bugetul de stat si ca asta nu le afecteaza independenta. Dragnea a anuntat de asemenea ca anul viitor bugetul Radioului va ajunge la 480 milioane de lei si cel al Televiziunii la 620 de milioane de lei, mai mult decat in acest an, urmand sa fie infiintata o comisie parlamentara care sa verifice activitatea acestor institutii si sa faca modificarile legislative necesare unei functionari mai bune a acestora.

 

Curtea Constitutionala decis de asemenea, inainte ca presedintele sa retrimita acest proiect in Parlament, ca legea prin care se elimina 102 taxe nefiscale este constitutionala.

 

Sesizarea de neconstitutionalitate in privinta acestei legi a fost facuta tot de presedintele Klaus Iohannis in 15 noiembrie. El cerea atunci CCR sa declare aceasta lege neconstitutionala in integralitate.

 

Presedintele arata in solicitarea sa catre CCR ca legea initiata de Liviu Dragnea incalca "normele constituţionale referitoare la principiul separaţiei puterilor în stat și cel al legalității, raporturile Parlamentului cu Guvernul, rolul Guvernului, precum și cele care guvernează bugetul public național."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22