DNA cere Curtii Supreme mandat european de arestare si de urmarire internationala pentru Ghita

Dora Vulcan | 06.01.2017

DNA Ploiesti a cerut vineri Curtii Supreme emiterea unui mandat european de arestare si de urmarire internationala pentru Sebastian Ghita. Mandatul european de arestare este solicitat în vederea predării inculpatului, fiind aplicabil în țările Uniunii Europene, iar cererea de urmărire internațională este necesară în vederea predării inculpatului, fiind aplicabilă în țările ce nu fac parte din Uniunea Europeană.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Judecatorii Curtii Supreme au primit vineri de la DNA Ploiesti, in urma sesizarii facute de Investigatiile Criminale de la IPJ Prahova, o cerere de emitere a mandatului european de arestare și a cererii de urmărire internațională pentru inculpatul Sebastian Ghiţă, dat deja în urmărire naţională şi pe numele căruia a fost emis, în lipsă, un mandat de arestare.

 

 

Potrivit sesizării transmise de poliție, care execută mandatul de arestare preventivă emis pe 5 ianuarie de  Curtea Suprema, Ghiţă nu a fost depistat nici până în acest moment, îşi motivează procurorii anticorupţie solicitarea adresată Curţii Supreme. 

 

 

Mandatul european de arestare este solicitat în vederea predării inculpatului, fiind aplicabil în țările Uniunii Europene, iar cererea de urmărire internațională este necesară în vederea predării inculpatului, fiind aplicabilă în țările ce nu fac parte din Uniunea Europeană.

 

 

Amintim că pe 5 ianuarie 2017, la solicitarea procurorilor DNA, Curtea Suprema a dispus emiterea, pentru 30 de zile, a unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, în cauza în care acesta a fost trimis în judecată pentru dare de mită (2 infracțiuni), cumpărare de influență, spălare a banilor, șantaj, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (2 infracțiuni) și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22