Obama îl atenţionează pe Trump: Vladimir Putin nu este în echipa noastră

E.b. | 07.01.2017

Barack Obama, președintele SUA în exercițiu, i-a reamintit succesorului său, republicanul Donald Trump, că "sunt în aceeași echipă", după un raport al serviciilor de informații ale SUA. Lui Obama nu-i place faptul că unii încearcă să submineze credibilitatea serviciilor secrete și să divizeze societatea americană.

Pe aceeași temă

 
 

Potrivit documentului, Moscova a intervenit în procesul electoral din toamna trecută în Statele Unite ale Americii pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câștige alegerile prezidențiale, relatează sâmbătă DPA și ABC, preluate de Agerpres.


"Unul dintre lucrurile care mă preocupă este (...) că reprezentanți republicani sau experți și comentatori par să aiba mai multă încredere în (președintele rus) Vladimir Putin decât în concetățenii lor americani, întrucât acești concetățeni americani sunt democrați.Așa ceva nu se poate", a afirmat Obama într-un interviu pentru ABC News.


"Trebuie să reamintesc că suntem în aceeași echipă. Vladimir Putin nu este în echipa noastră", a subliniat președintele încă în exercițiu american într-un interviu ce va fi difuzat integral duminică, menționând că nu-i place că unii încearcă să submineze credibilitatea serviciilor secrete și să divizeze societatea americană.


Serviciile secrete americane au publicat vineri un raport în care susțin că Moscova a încercat să favorizeze victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din toamna trecută în SUA în defavoarea candidatei democrate Hillary Clinton, potrivit AFP.


Pentru FBI, CIA și NSA, cele trei mari agenții de informații americane, Vladimir "Putin și guvernul rus au dezvoltat o preferință clară pentru președintele ales Trump", se menționează în raportul care, după eliminarea informațiilor clasificate, reprezintă o sinteză coerentă a informațiilor, în general, cunoscute deja. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22