Nae Caranfil revine pe marile ecrane cu „6,9 pe scara Richter”

Fara Autor | 09.01.2017

2017 / 01 / 20

Pe aceeași temă

Regizorul şi scenaristul Nae Caranfil este deopotrivă autorul textelor şi compozitorul pieselor muzicale de pe coloana sonoră a celui mai recent film al său, 6,9 pe scara Richter, o comedie cu momente de musical puse în scenă de coregraful sârb Milan Gromilić. Filmul va avea premiera în cinematografe pe 20 ianuarie 2017.

 

Pasiunea regizorului Nae Caranfil pentru musical este veche dar, deşi nu se află la primul său proiect muzical, 6,9 pe scara Richter, este primul film la care semnează muzica şi versurile: „Compun muzică oarecum în acelaşi mod în care îmi scriu şi scenariile. Caut, nimeresc sau mă las sedus de o «frază» muzicală; câteva note. După care încep să construiesc şi să structurez în jurul ei, să dezvolt şi să complic ideile muzicale, încercând în acelaşi timp să nu pierd din vedere subiectul: ce vreau să povestesc. Căci muzica povesteşte şi ea, ca orice altă artă.”

 

Bazate pe mitul lui Orfeu, secvenţele de musical puse în scenă în 6,9 pe scara Richter au fost realizate în colaborare cu Milan Gromilić, coregraf specializat în stilul jazz-dance pe care l-a studiat cu discipolii celebrului Bob Fosse, pe Broadway, şi balerin solist la teatrul muzical Terazije Theatre din Belgrad. Scenografia este semnată de Andreea Popa iar costumele au fost realizate de Doina Levintza, piesele fiind interpretate de actorii din distribuţie. „Într-un număr de «musical» autorii sunt mai mulţi, iar armonizarea compozitorului cu orchestratorii, cu coregraful, scenograful, pictorul de costume, maestrul de lumini şi directorul de imagine trebuie să fie impecabilă. Rareori se întâmplă aşa, dar atunci când se întâmplă, momentul poate să devină memorabil. Îmi doresc să ni se fi întâmplat şi nouă”, spune Nae Caranfil.

 

6,9 pe scara Richter va avea premiera în cinematografe pe 20 ianuarie 2017 şi va rula în 30 de oraşe din ţară: Bucureşti, Cluj- Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Craiova, Deva, Bistriţa, Piatra Neamţ, Târgu Jiu, Vaslui, Braşov, Ploieşti¸ Slatina, Lugoj, Călăraşi, Oneşti, Buzău, Focşani, Suceava, Alexandria, Piteşti, Oradea, Arad, Brăila,Târgu Mureş, Bacău, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Botoşani. Programul lansărilor va fi publicat pe pagina de Facebook a filmului: 69peScaraRichter

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22