Macovei:Ministrul Justiției pregătește eliberarea politicienilor și oligarhilor condamnați

Vlad Toma | 09.01.2017

Europarlamentarul Monica Macovei considera ca noul ministru al Justitiei, Florin Iordache, se pregateste sa puna in aplicare, alaturi de PSD, partidul care il sustine, planul ''totul pentru a scăpa corupții''.

Pe aceeași temă

 

Macovei critica proiectele lansate de noul ministru Florin Iordache, considerand ca scopul acestora este scaparea politicienilor corupti de justitie: "Florin Iordache, om de bază în “marțea neagră” din 2013, a lansat două proiecte, aparent fără legătură, dar cu un scop comun: să îi scape pe politicienii corupți și hoți de anchete și de executarea pedepselor," transmite Macovei, mentionand legea grațierii și amnistiei si eliminarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

 

Macovei afirma ca PSD, ALDE si UDMR lucreaza pentru blocarea proceselor in care sunt anchetati politicienii si oligarhii corupti: "Ministrul Justiției, format în “marțea neagră”, pregătește, de fapt, eliberarea politicienilor și oligarhilor condamnați. În plus, anchetele și procesele în curs se vor opri pentru totdeauna în caz de amnistie. În caz de grațiere, anchetele și procesele în curs vor continua, dar nimeni nu va executa nicio pedeapsă. Banii publici cheltuiți pentru anchete și procese vor fi astfel aruncați pe geam. Pentru acest obiectiv, grupul infracțional organizat PSD lucrează împreună cu anexa penală a ALDE și cu aliatul UDMR," afirma europarlamentarul.

 

Macovei considera ca eliminarea MCV are un rol esential in acest plan de a-i scapa pe corupti: "Eliminarea MCV i-ar ajuta în planul ''totul pentru a scăpa corupții'', pentru că evaluările Comisiei Europene și rapoartele MCV sunt cele care de ani de zile atrag atenția că politicienii corupți vor să scape de DNA, vor să distrugă anticorupția.Fără MCV, grupul infracțional organizat PSD va avea cale liberă la blocarea justiției și la instaurarea unui regim în care corupții și hoții vor face toate legile pentru ei și împotriva noastră," mai transmite Macovei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22