Procurorul general al Romaniei: MCV ramane necesar, pentru monitorizarea politicienilor

Vlad Toma | 09.01.2017

Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei, a declarat astazi ca Mecanismul de cooperare si verificare (MCV) prin care Comisia Europeana verifica situatia justitiei in Romania nu ar mai fi necesar in ceea ce priveste controlul magistratilor, fiind insa in continuare necesar in privinta politicienilor.

Pe aceeași temă

 

"Din punctul de vedere al magistratilor...as dori sa va spun ca o monitorizare a magistratilor nu ar mai fi necesara, dar ar fi necesara o monitorizare a politicienilor. Este o chestiune de vointa politica", a declarat Augustin Lazar, citat de ziare.com
 

Lazar a mai afirmat ca magistratii isi fac datoria si ar dori sa-si puna in practica propriile planuri: "Magistratii isi fac datoria si probabil exista anumite persoane care ar dori sa isi puna in practica agenda lor, asa ca nu ar avea nevoie de ceva care sa-i incurce, cum ar fi MCV", a mai spus procurorul general, conform sursei citate.

 

Noile discutii despre ridicarea MCV au aparut odata cu numirea lui Florin Iordache in functia de ministru al Justitiei, acesta declarand ca Romania ar trebui sa incheie in acest an Mecanismul de Cooperare si Verificare deoarece a facut progrese serioase in materie de justitie. MCV a fost introdus in 2007, odata cu intrarea Romaniei in UE.

 

Procurorul general al Romaniei a declarat astazi ca nu crede ca este necesara o lege a amnistiei si gratierii.
 

[Sursa foto: Jandarmeria Romana]

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22