Ciorbea, arogantă la adresa celor care i-au cerut demisia: Bieţii oameni, sunt neştiutori

E.b. | 10.01.2017

Victor Ciorbea, Avocatul poporului, a transmis jurnaliștilor că el vrea să facă o lege pe înțelesul tuturor, iar prin faptul că a făcut anchete, a deranjat pe cineva. Ba mai mult, cei deranjați ar vrea ca Victor Ciorbea să-și de demisie.

Pe aceeași temă


 

Totodată, spune Ciorbea, nu au avut nici răbdarea şi nici interesul să citească excepţia pe care a formulat-o la Curtea Constituţională în cazul legii care împiedică persoane condamnate definitiv să fie miniştri, conform News.ro.

 

"Ce pot sa spun, eu am convingerea că nicio persoană responsabilă, de buna credință, care a citit această convenție, nu poate fi deranjată de faptul că orice persoană poate îndeplini aceste funcții publice. Toți care vorbesc de lecții de constituționalitate sau moralitate, nu au citit despre aceste aceste lucruri; nu ar trebui să vorbească despre aceste lucruri.

S-a înmulțit numărul de petiții, am făcut multe anchete, petițiii care deranjează. Nu văd de ce ar fi cineva anume deranjat (n.r. despre faptul că s-a făcut o petiție pentru demisia sa)

Parlamentul va urma sa analizeze toată legea. Nu este normal ca într-o lege să se prevadă o condiție, în alta să fie alte condiții, în așa fel încât nimeni să nu mai înțeleagă nimic.”

 

Avocatul Poporului a trimis în 5 ianuarie la Curtea Constituţională (CCR) sesizarea în privinţa Legii 90/2001 care prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate. 

 

Acestă lege îl împiedică pe Dragnea să fie premier, pentru că el a fost condamnat definitiv în dosarul Referendumul 2012.

 

Întrebat dacă a luat în considerare când a sesizat Curtea Constituţionale că s-ar putea ca judecătorii constituţionali să decidă că în Guvern nu pot fi, sub nicio formă, în nicio funcţie, persoane care au o condamnare definitivă, Victor Ciorbea a spus că el a solicitat, în esenţă, acelaşi tratament juridic pentru toţi cei care sunt în conducerea celor trei puteri ale statuluil.

 

"Dacă această idee, acest principiu va fi îmbrăţisat de către Curtea Constituţională, Parlamentul ar urma să elaboreze întreaga legislaţie în materie, să o armonizeze şi să creăm un  cadrul legislativ armonios şi coerent. Nu este admisibil ca într-o lege să se prevadă anumite condiţii pentru anumite puteri ale statului, în alta să se prevadă alte condiţii, să se folosească cele mai diverse denumiri, cele mai diverse terminologii şi formule juridice, în aşa fel încât nimeni nu mai înţelege nimic. De aceeea, toate aceste lucruri cred că trebuie rezolvate în mod unitar, principal, cinstit, corect, cu linişte şi fără atâta patimă şi fără manipulare şi dezinformare”, a mai spus Victor Ciorbea, la intrarea în sediul Parchetului instanţei supreme, unde a fost citat pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul Mineriadei.

 

 

"Victor Ciorbea, eşti concediat"

 

 

O petiţie online prin care se cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, a fost iniţiată la sfârşitul săptămânii trecute. Petiţia, intitulată "Victor Ciorbea, eşti concediat", fusese semnată, până marţi la prânz, de peste 137.800 de persoane.

Iniţiatorii au anunţat că vor depune petiţia marţi, la sediul Avocatului Poporului.

 

Mai multe persoane care solicită demisia Avocatului Poporului ar urma să protesteze, miercuri, de la ora 18.00, la Universitate, acţiunea fiind anunţată pe reţelele de socializare.

 

"Din momentul în care a fost investit în funcţie, Victor Ciorbea i-a apărat, rând pe rând, pe Oprescu, Adamescu, Dragnea şi alţi corupţi, uitând de abuzurile îndreptate împotriva unor simpli cetăţeni. 

E timpul să îi anunţăm că toate astea au o limită: pe agenda societăţii nu figurează problemele condamnaţilor cu legea. Protestăm pentru principii ale democraţiei, nu împotriva votului celorlalţi - care ni se pot alătura”, se arată în mesajul transmis pe Facebook.

 

 

”În beneficiul unui singur om”

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat ”indignat” de demersul Avocatului Poporului de a ataca la CCR articolul 2 din Legea 90/2001, fiind surprins că acesta acţionează ”în beneficiul unui singur om”.

 

"Strădaniile unei persoane condamnate penal de a deveni premier nu intră în agenda Avocatului Poporului, nu ar trebui să se afle printre obiectivele Avocatului Poporului. (...) Preşedintele României trage un semnal de alarmă, pentru că toţi românii trebuie să înţeleagă cât de periculos este un astfel de demers. Practic, prin demersul Avocatului Poporului se poate deschide poarta condamnaţilor penali să ajungă să ne conducă", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

 

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, declara, că gestul Avocatului Poporului de a sesiza Curtea Constituţională în legătură cu Legea 90/2001 este unul “normal” şi “legal”, iar purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi, nu are de ce să fie “agitată”.

 

În urma sesizării CCR, societatea civilă, dar şi PNL au cerut demisia Avocatului Poporului. "Aşa cum este acum, legat la sediul PSD, Avocatul Poporului nu mai are nicio logică instituţională, în afară de a-i asigura o funcţie călduţă domnului Ciorbea, care să-şi servească în continuare şeful - pe Liviu Dragnea. Este cazul ca domnul Ciorbea să-şi depună mandatul, pentru că nu reprezintă instituţia în fruntea căruia se află, ci tocmai contrariul rolului pe care trebuie să-l aibă Avocatul Poporului", spuneau liderii PNL. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22