Clotilde Armand spune că USR s-ar putea rupe din cauza conflictelor ideologice

E.b. | 11.01.2017

Clotilde Armand, vicepreședinte al Uniunii Salvați România (USR), a trei forţă politică în Parlament, afirmă că partidul s-ar putea rupe din cauza conflictelor ideologice din interior. Totodă, ea susţine în USR nu există păreri unanime legate de mai multe teme importante.

Pe aceeași temă

 

 

Într-un interviu oferit Ziare.com, Clotilde Armand a vorbit şi despre excluderea soţului său din partid, încercările de intimidare pe care le-a resimţit, dar şi despre situaţia din USR care impune o serie de clarificări: "fie ne vom rupe în USR-dreapta, USR-stanga. Fie va trebui să găsim o propunere convingătoare care să fie acceptată de toţi, ceea ce e foarte dificil, pentru că nu exista o cultură democratică puternică".
 

Clotilde Armand: Fie, cum a anunţat Nicusor Dan, ne vom rupe în USR-dreapta, USR-stanga. Fie va trebui să găsim o propunere convingătoare care să fie acceptată de toţi, ceea ce e foarte dificil, pentru că nu există o cultură democratică puternică. Oamenii nu prea accepta ideile celorlalţi. E greu să pui toată energia să lupţi pentru idei care nu sunt ale tale şi să te adaptezi.

 
Clotilde Armand mai afirmă că în USR nu există păreri unanime legate de mai multe teme şi afirmă că a fost izolată în timpul campaniei electorale pentru alegerile din 11 decembrie


Clotilde Armand: Am fost izolată în timpul campaniei, pentru că USR era gestionat numai de oameni din Bucureşti. USR în teritoriu este un pic mai puţin progresist decât în Bucureşti. Eu mă opun ideilor progresiste din Biroul Naţional. Sunt extrem de respectuoasă faţă de poporul din care fac parte. Nu voi spune niciodată că ştiu mai bine decât poporul. De asta am făcut revoluţia în Franţa. Sunt gata să joc jocul democraţiei. Dacă poporul vrea altceva decât doresc eu, merg pe varianta poporului. Am fost deci gata să accept nişte idei care sunt impotirva ideilor progresitilor.

 

Sergiu Moroianu, soțul lui Clotilde Armând, a fost exclus din USR în luna decembrie, după ce a criticat pe Facebook partidul. 

 

Clotilde Armand afirma că soțul ei nu a nu a primit nimic scris, o hârtie semnată că este exclus. „Eu nu am fost cu acord cu această decizie, nu eram prezentă, eram la Cluj. A fost o decizie imatură. Dar fac parte din familia USR, între familii ne mai certăm. Cred că va trebui să ne împăcăm, Sergiu să reintre în partid”, mai spune vicepreședintele USR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22