Tillerson, secretarul de stat desemnat: Rusia merge impotriva intereselor SUA

E.b. | 12.01.2017

Activitatile recente ale Rusiei merg impotriva intereselor americane, a declarat miercuri secretarul de stat desemnat de Donald Trump, Rex Tillerson, considerat un apropiat al cercului de putere de la Kremlin.

Pe aceeași temă

 

"In conditiile in care Rusia incearca sa castige respectul pe scena internationala, aceste activitati recente au mers impotriva intereselor americane", a declarat Tillerson, la audierile pentru confirmarea sa ca sef al diplomatiei americane, in fata Comisiei pentru afaceri externe a Senatului, conform AFP, preluata de Hot News.ro.

 

Fostul sef al gigantului petrolier Exxon-Mobil este un apropiat al presedintelui rus Vladimir Putin, in conditiile in care presedintele ales al SUA pledeaza pentru o apropiere de Moscova.

 

"Nu vom fi probabil niciodata prieteni" cu Rusia, a spus Tillerson, la audieri, precizand ca "sistemel de valori" ale Washingtonului si Moscovei sunt "evident diferite".

 

"Rusia reprezinta astazi un pericol. Dar ea nu este imprevizibila. Ea a invadat Ucraina, a luat Crimeea si si-a oferit sustinerea fortelor siriene care au incalcat cu o mare brutalitate legile razboiului", a tunat Tillerson, audiat de senatori americani pe tema apropierii sale fata de Rusia in perioada in care a fost CEO al ExxonMobil, din 2006 si pana pe 31 decembrie.
 

VEZI IMAGINI

 

"Aliatii nostri din NATO au dreptate sa se alarmeze de resurgenta Rusiei", a recunoscut Tillerson, dupa ce candidatul Trump a criticat in campania prezidentiala functionarea Aliantei Nord-Atlantice, in special Articolul 5 alcarteo NATO care stipuleaza o solidaritate intre statele membre in cazul unei agresiuni externe.

Aceste declaratii i-au ingrijorat pe aliatii Americii in Europa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22